BACK TO
TOP
Branding

Διπλό Χρυσό για ελληνικά ελαιόλαδα στον ATHENA

Καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού αναδείχθηκε το κινέζικο ελαιόλαδο Xiangyu Coratina, της επαρχίας Λονγκνάν, στο Γκανσού, από την ποικιλία Κορατίνα, στον 5ο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), που φέτος διεξήχθη στα Σπάτα, στον Πύργο Πετρέζα, από 11 έως 13 Ιουνίου.

apotelesma

13
0

Καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο κρίθηκε το «Κύκλωπας Αγουρέλαιο» της ποικιλίας Μάκρη, από τη Θράκη, συγκεντρώνοντας από τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Ανάμεσα στα ειδικά βραβεία, το καλύτερο ελαιόλαδο, για την ποικιλία «Κορωνέικη», το απέσπασε το ελαιόλαδο «Ιλιάδα», από τη Μεσσηνία, ενώ το καλύτερο αρωματισμένο ελαιόλαδο αναδείχθηκε το «Μαυρούδης Gourmet Σκόρδο» της ποικιλίας κορωνέικη, από την Κέρκυρα.

Στο διαγωνισμό ξεχώρισαν και τα ελαιόλαδα της Ισπανίας, όπου διακρίθηκαν με διπλό χρυσό, οι ποικιλίες Arbequina, Hojiblanca, και Picual.

Επισημαίνεται ότι,  η επιτροπή απένειμε 350 μετάλλια: 48 χάλκινα, 95 αργυρά, 159 χρυσά και 48 διπλά χρυσά, που είναι και η ύψιστη διάκριση (βαθμολογία 95/100 και πάνω), ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν 430 δείγματα, εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από 16 χώρες.

Το 2019 ήταν μία καλή χρονιά για την ελαιοπαραγωγή, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές άλλες χώρες, όπως φαίνεται και στην σημαντική αύξηση κατά 16% κατά και 75% των συμμετοχών και των διακρίσεων αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ένα διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, καθώς τα καλύτερα ελαιόλαδα κρίνονται στο απόλυτο, με βάση διεθνή κριτήρια. «Τα ελαιόλαδα αξιολογήθηκαν με βάση διεθνή κριτήρια. Συνεπώς, τα ελληνικά ελαιόλαδα ανταγωνίστηκαν ποιοτικά τα καλύτερα ξένα. Άρα αυτό που θα πάρει ο έλληνας παραγωγός που συμμετέχει στο διαγωνισμό είναι αν το λάδι του ανταποκρίνεται στα διεθνή κριτήρια ποιότητας, δηλαδή, αν θα μπορεί να σταθεί στη διεθνή αγορά» σημείωσε ο κος Ντίνος Στεργίδης, πρόεδρος διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.athenaoliveoil.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία