BACK TO
TOP
Branding

Οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες ταχέως αναπτυσσόμενες μεταφέρουν τεχνογνωσία στην Αραβική χερσόνησο

Eυκαιρία διερεύνησης των πιθανοτήτων αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και οργανισμών στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών αποτέλεσε το 1ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

κλωβοι3

20
0

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου συζητήθηκαν ζητήματα που περιλάμβαναν μία ευρεία γκάμα από επιχειρηματικούς τομείς και σχετικές βιομηχανίες και υπηρεσίες, εκ των οποίων και η ιχθυοκαλλιέργεια - ένας κλάδος που στην Ελλάδα θεωρείται leader όσον αφορά την παραγωγή αλλά και τις εξαγωγές και είναι ταχέως αναπτυσσόμενος στην Αραβική χερσόνησο.

Η Lara Barazi Geroulanos, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), εκπροσώπησε τον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την ηγετική θέση και τη δυναμική της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συνέδρους για τους στόχους της ΕΛΟΠΥ, κύριο φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που έχει δημιουργήσει μία εθνική ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι μέσα από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece.

Η κυρία Barazi τόνισε, επίσης, ότι η υφιστάμενη συνεργασία με τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου θα συνεχιστεί και δύναται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της ελληνικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας των υδατοκαλλιεργειών σε τομείς όπως η υγεία και η ευζωία των ιχθύων, η γνώση της αγοράς, οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις και η εταιρική διακυβέρνηση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία