BACK TO
TOP
Branding

Δεύτερη συνεργατική συνταγή για τα 5 χρόνια της ζυθοποιίας Αναστασίου

Αυτή τη φορά η ομάδα της μικρής ζυθοποιίας του Χαλανδρίου ταξιδέψε στην όμορφη Κέρκυρα και συνεργαστήκε με μια από τις πρώτες χρονολογικά μικροζυθοποιίες της χώρας και μια από τις πρώτες που ζυθοποίησαν σε νησί.

processed-e8337e6f-45b7-41d0-9743-83154fbb16d6_pB8dd46Z

162
0

Ο λόγος για την Κερκυραϊκή ζυθοποιία που ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο Καλούδη στον Αρίλλα Κέρκυρας. Η ζυθοποιία, η μοναδική της Κέρκυρας, διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, αλλά και πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό που έφερε είς πέρας την ιδέα μας.

Η Κερκυραϊκή ζυθοποιία συστήθηκε στην ελληνική  αγορά μέσω της "Red Ale Special" αλλά και των, Dark Ale Bitter", "Contessa IPA", "Amorosa Weiss", "Epos", "Wish", "Corfu Beer Pilsner", "Corfu Beer Lager", "Cellar 15" και Radler. Η Κερκυραϊκή ζυθοποιία κυκλοφορεί και τρία μη αλκοολούχα ανθρακούχα ποτά της σειράς "Royal Ionian", Ginger Ale με λεμόνι, Ginger Ale με πορτοκάλι και κανέλα και Pink Grapefruit & Bergamot. Επίσης διοργανώνει ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ ζύθου στην Ελλάδα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η συνταγή που μας παρουσιάζουν βασίστικε στην ναυαρχίδα της Κερκυραϊκής ζυθοποιίας την "Red Ale Special". Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική "Red IPA" γεμάτη αρώματα και γεύση απ' τον αγαπημένο αμερικάνικο λυκίσκο "Amarillo". Μέτριο σώμα, ευχάριστη πικράδα διαρκείας και αρώματα εσπεριδοειδών με 5,3% ABV.

Το όνομα αυτής, "Σχερία", η περίφημη χώρα των Φαιάκων!

Μια εποχή που βασιλιάς τους ήταν ο Ναυσίθοος, οι Φαίακες εκδιώχθηκαν από την Υπέρεια (τα πέρατα του κόσμου) από τους Κύκλωπες και μετοίκησαν σε

ένα νησί, τη Σχερία, που αποκλήθηκε από αυτούς και «Νήσος των Φαιάκων», ενώ από τους περισσότερους ταυτίζεται με τη σημερινή Κέρκυρα. Κατά το μύθο η Δήμητρα παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να σταματήσεις (σχειν > Σχερία) τη λάσπη ενός ποταμού από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές, ώστε να μην ενωθεί η Κέρκυρα μαζί τους.

Στην Ελληνική μυθολογία οι Φαίακες ήταν ένας λαός γνωστός ιδιαίτερα από τον Όμηρο για την φιλοξενία και την ναυτοσύνη του («ναυσικλυτοί»). Οι Φαίακες ήταν οι αγαπημένοι των θεών και φίλοι των ανθρώπων. Ως συγγενείς των θεών, αποκαλούνταν «αγχίθεοι», όπως οι Κύκλωπες και οι Γίγαντες.

Στην ετικέτα διακρίνεται το "Λιστόν" ο πιο κεντρικός πεζόδρομος της Κέρκυρας, η πιο διάσημη βόλτα για τους Κερκυραίους κι όχι μόνο. Βρίσκεται στη δυτική άκρη της Σπιανάδας, της μεγάλης πλατείας και οριοθετείται από αρχοντικά που σχηματίζουν μεγάλες καμάρες, αψίδες, στο τελευταίο τους πάτωμα. Οι καμάρες αυτές, που οι Κερκυραίοι τις λένε βόλτες, στεγάζουν σήμερα πλήθος καφετεριών και εστιατορίων, που κάνουν το Λιστόν το κέντρο της ζωής της Κέρκυρας για ντόπιους και επισκέπτες.

Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα που αποτελεί το Λιστόν κατασκευάστηκε κατά τη γαλλική κατοχή του νησιού (1807-1814), από τον Ματτιέ ντε Λεσέψ και μιμείται την rue de Rivoli του Παρισιού, ενώ στο σχεδιασμό βοήθησε και ο Έλληνας μηχανικός Ιωάννης Παρμεζάν.

Άλλη μια ιστορική συνεργασία λοιπόν με μεράκι και αγάπη, η "Σχερία Red IPA", σας περιμένει να την ανακαλύψετε...

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία