BACK TO
TOP
Brand name

Αιτήσεις ελληνικού σήματος σε ελιά και έξτρα παρθένο

Το ελληνικό σήμα στο ταυτοποιεί την προέλευση και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Αιτήσεις ελληνικού σήματος σε ελιά και έξτρα παρθένο

6
0

Ολοκληρώθηκαν - μετά από καθυστέρηση πολλών ετών (τουλάχιστον από το 2016) - από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα οι σχετικές διαδικασίες (που μεταξύ άλλων αφορούν και εκπόνηση των σχετικών εντύπων και κανονισμών) για την απονομή ελληνικού σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές.

Για τον λόγο αυτό ο οργανισμός με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι στο εξής θα δέχεται Αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες ανάλογα με την δραστηριότητα τους και την κατηγορία των προϊόντων τους θα υποβάλουν:

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση-Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM.OILA011).pdf

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση-Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OIL -A-021).pdf

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση-Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM.OLIVEA011).pdf

Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση-Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OLIVE -A-021).pdf

Τα σχέδια των δύο Κανονισμών Απονομής Ελληνικού Σήματος τόσο στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, όσο και στις επιτραπέζιες ελιές εκπόνησε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα με τη συμβολή Τεχνικής Επιτροπής από εκπροσώπους φορέων παραγωγής, έρευνας, επιστήμης, κρατικών υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων που εμπλέκονται στον τομέα αυτό.

Οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένες και καταχωρισμένες στο «Μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων χρήσεως των ενδείξεων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε.» που τηρεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την παραγωγή ή/και συσκευασία ή/και εμπορία προϊόντων Π.Ο.Π. ή Π.Γ.Ε, καταχωρίζονται αυτοδίκαια στο Μητρώο και δικαιούνται τη χρήση του Ελληνικού Σήματος, μετά την υποβολή της αίτησής τους με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 192 του Ν.4072/2012.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία απονομής του Ελληνικού Σήματος περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς:

    Κανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM. OIL-R-011).pdf

    Κανονισμός Ελέγχου, Οικονομικών Όρων & Διαδικασιών Απονομής Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM. OLIVE -R-011).pdf

Το Δελτίο τύπου του ΕΛΓΟ Δήμητρα

Από τον  ΕΛΓΟ Δήμητρα ανακοινώνεται ότι τέθηκαν σε ισχύ οι Κανονισμοί Απονομής του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές, που θεσπίστηκαν με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Ιούνιο του 2017 (ΦΕΚ 2111 και 2120 /τ. Β΄/6.2017) και καθιερώνουν  ενιαίες αρχές και διαδικασίες  για τον έλεγχο και την απονομή του Ελληνικού Σήματος.

Η σημερινή οικονομική συγκυρία καθιστά αναγκαία την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των Ελληνικών προϊόντων προκειμένου να ενισχυθούν η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές τους.

Ειδικότερα το Ελληνικό σήμα στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές, που εκπόνησε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα ταυτοποιεί την προέλευση και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στις καταναλωτικές επιλογές τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Το «Ελληνικό Σήμα» στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές:

1.  θα τους προσδώσει προστιθέμενη αξία

2. θα αναδείξει την υψηλή ποιότητα αυτών στην Ελληνική και διεθνή αγορά, «επικοινωνώντας» τα συνδεδεμένα και αναγνωρισμένα με τη χώρα μας ποιοτικά χαρακτηριστικά τους

3. θα τους προσδώσει συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη «ταυτότητα»

4. θα αποτρέψει «Ελληνοποιήσεις» ελιών  και ελαιολάδων.

Στο πλαίσιο αυτό καλείται κάθε ενδιαφερόμενη Επιχείρηση που επιθυμεί να διαθέσει στην αγορά με την επωνυμία της τα προϊόντα: Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Παρθένο Ελαιόλαδο ή/και Επιτραπέζιες Ελιές, τα οποία  θα φέρουν στην επισήμανσή τους το Ελληνικό Σήμα να υποβάλει:

1.  Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στο Εξαιρετικό Παρθένο και Παρθένο ελαιόλαδο (GRM.OIL–A–01/1)

2. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση –Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OIL -A-02/1)

3. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 1 για την Απονομή του Ελληνικού Σήματος στις Επιτραπέζιες Ελιές (GRM.OLIVE–A–01/1)

4. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Υπόδειγμα 2 για τη χορήγηση Ειδικής βεβαίωσης (GRM. OLIVE -A-02/1)

Περισσότερες  πληροφορίες για τις διαδικασίες Απονομής του Ελληνικού Σήματος, τους Κανονισμούς και τα σχετικά έντυπα  μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι  στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία