BACK TO
TOP
Brand name

Στην Καλιφόρνια βάζουν Arbequina και Κορωνέικη

Ανεβάζει στροφές η ελαιοκομική επιχείρηση California Olive Ranch, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει περίπου 9.000 στρέμματα (2,200 acres) ελαιόδεντρων μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο των επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ύψους 35 εκατ. δολαρίων.

CALIFORNIA-OLIVE-RANCH-3ο-ΘΕΜΑ-ΒΡΑΝDING

Μαρία Γιουρουκέλη

19
0

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γκρεκ Κέλεϋ, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ενιαίο σχέδιο φύτευσης ελιάς στην Καλιφόρνια και τις Ηνωμένες Πολιτείες και έρχεται σε μία κρίσιμη για την βιομηχανία περίοδο, την ώρα που καταγράφεται μια ανοδική τάση στη ζήτηση των καταναλωτών. «Με την αύξηση του επιπέδου παραγωγής μας, είμαστε πιο εύκολα ικανοί να καλύψουμε αυτή την ανάγκη», υποστήριξε. Μάλιστα, όπως είπε, ένα μεγάλο ποσοστό από τα 35 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθεί για συμβολαιακή με τοπικούς ελαιοκαλλιεργητές, τη βιολογική παραγωγή ελαιολάδου και την έρευνα.

Με δηλώσεις του στο Olive Oil Times, ο κ. Κέλεϋ ανάφερε ότι «αυτά τα νέα δέντρα καλλιεργήθηκαν σε εγχώρια φυτώρια και θα παράσχουν αρκετό ελαιόλαδο για να εξυπηρετήσουν την ετήσια ζήτηση των πέντε μεγαλύτερων πελατών μας».

Τα νέα δέντρα θα φυτευτούν στις κομητείες Butte, Fresno, Kings, Merced και Yolo. Ανάμεσα στις ποικιλίες που θα φυτευτούν είναι οι Arbequina, Arbosana και Koroneiki, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των νέων εκτάσεων θα χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή και τον πειραματισμό σε διαφορετικές ποικιλίες.

Σύμφωνα με την Πατρίσια Ντάραχ, εκτελεστική διευθύντρια του Συμβουλίου Καλλιέργειας (COOC) στην Καλιφόρνια, πρόκειται για καλά νέα που θα ωφελήσουν την βιομηχανία ελαιολάδου καθώς η ζήτηση για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με την ίδια, η Καλιφόρνια παρέχει σήμερα το 7,9% του μεριδίου αγοράς του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου των Ηνωμένων Πολιτειών, αύξηση περίπου 1% από τον Δεκέμβριο του 2017.

Όσον αφορά την τιμή που θα πληρώσουν οι καταναλωτές, ούτε η Ντάραχ ούτε ο Κέλεϋ πιστεύουν ότι η νέα έκταση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Αντ’ αυτού, αμφότεροι υποστηρίζουν ότι το κλίμα και η ζήτηση των καταναλωτών είναι πολύ πιθανότερο να οδηγήσουν σε διακυμάνσεις των τιμών. «Ενώ δεν γνωρίζω γενικά τις εκτιμήσεις αύξησης των τιμών προβλέπουμε χαμηλότερη απόδοση από το κανονικό για αυτήν την επερχόμενη συγκομιδή που μπορεί να επηρεάσει την τιμολόγηση», δήλωσε η Ντάραχ.

Τέλος, ο Γρεγκ Κέλεϋ θεωρεί ότι η επέκταση και η επένδυση σε μετοχές επέτρεψαν στην California Olive Ranch να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας (παραγωγή, συγκομιδή, διοικητική εργασία.).

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία