Εκεί, στον μεγάλο Αμπελώνα του παππού Μίμη, κάθε Τρύγο του Σεπτέμβρη στήνεται πανηγύρι. Ολημερίς τρυγούν και το σούρουπο ξαποσταίνουν. Όμως, κάθε χρόνο οι φυτιές δίπλα στον πέτρινο μαντρότοιχο ταλαιπωρούν τους τρυγητές: εκατομμύρια μέλισσες βρίσκουν καταφύγιο στη δροσερή σκιά ανάμεσα στη μάντρα του Κτήματος και την πρώτη σειρά των αμπελιών. Όσο ο ήλιος καίει κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει, μια και οι μέλισσες προστατεύουν το καταφύγιό τους. Πρέπει να πέσει η νύχτα, οι μέλισσες να ησυχάσουν, για να τρυγηθούν και οι φυτιές της μάντρας.
Με τα χρόνια, ο οινοποιός κατάλαβε ότι τα σταφύλια της μάντρας, προφανώς λόγω των μελισσών, είναι πιο γλυκά και πάντα πιο εκλεκτά, γι’ αυτό και φτιάχνουν το πιο καλό κρασί. Σιγά – σιγά όλοι έμαθαν το μυστικό και το κρασί της «Μελισσόμαντρας» έγινε περιζήτητο σε όλη την περιοχή. Έτσι γεννήθηκε ο «Μύθος της Αναβύσσου».
Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό είναι ένας οίνος ξηρός με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Με πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, το κρασί αυτό αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.
Η νέα Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache, είναι ένα ροζέ κρασί, με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Η γεύση του είναι φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύει ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων, με επίγευση διαρκείας. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.
Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένας οίνος ξηρός, επίσης με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Ένα μοναδικό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8ο – 12ο C.
Λίγα λόγια για την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ΑΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.
Η εταιρεία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.
Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν επάξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες οι σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.
Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ΑΕ θέλησε τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει τη γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές. Το 2016 εγκαινίασε τη συνεργασία της με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά τη διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών ‘Μικρός Βοριάς’, οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης 'IANOS' και η νέα σειρά ‘Μίτος της Αριάδνης’.
Από τις αρχές του 2010, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ΑΕ συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.
Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε τη στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με τη Νο 1 γαλλική εταιρεία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, τη GRAND CHAIS DE FRANCE.
Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την εξωστρεφή φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.
Καλές γιορτές και στην υγειά σας!