BACK TO
TOP
Brand name

Καινοτόμες ιδέες βράβευσε η FrieslandCampina Hellas

Η FrieslandCampina Hellas απένειμε σε ειδική τελετή βραβεία στους νικητές του 1ου Διαγωνισμού «NOYNOY Idea Challenge» την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στη Στοά του Βιβλίου, παρουσία του Πρέσβη της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσιογράφων και στελεχών της FrieslandCampina Hellas. Σκοπός της δράσης να αναδείξει τη δύναμη της ιδέας, να συμβάλει στην καινοτομία της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και να σηματοδοτήσει την αξία της συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής – επιστημονικής κοινότητας.

acainotomesideesdiagwnismosfrieschlandNEW

37
0

Ο Διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge αποτελεί πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas, σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς καινοτομίας Break-Even Consulting. Η ανταπόκριση στον διαγωνισμό θεωρείται εξαιρετικά υψηλή και εκτιμάται ότι καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Με τον διαγωνισμό επεκτείνουμε τους δεσμούς που έχουμε με την ελληνική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης στην αλυσίδα γάλακτος που αντιπροσωπεύουμε. Οι ιδέες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, έθεσαν τους στόχους του Αύριο και κυρίως μας έφεραν κοντά σε νέους επιστήμονες, γιατί ‘Μία καλή ιδέα… αξίζει να γίνεται πράξη!’». Για τη FrieslandCampina Hellas σημείωσε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό για την εταιρεία, καθώς γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας του ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάννης  Καλογήρου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας, επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ, επεσήμανε στην ομιλία του: «Ο διαγωνισμός NOYNOY Idea Challenge είναι σημαντικός για τρεις λόγους: πρώτον, διότι συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν η διεθνής συνεταιριστική εταιρεία FrieslandCampina Hellas και το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δεύτερον, ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από τους πιο σημαντικούς της ελληνικής οικονομίας και μέσω του διαγωνισμού αποδεικνύεται εμπράκτως ότι υπάρχει χώρος για καινοτομία που βασίζεται σε ερευνητικά αποτελέσματα και, τρίτον, διότι τα βραβεία που δόθηκαν δεν επιβραβεύουν απλά τις πολύ καλές ιδέες, αλλά υποστηρίζουν έμπρακτα την υλοποίησή τους».

Τα βραβεία του Διαγωνισμού ήταν τέσσερα. Ωστόσο, δόθηκαν επιπλέον τρεις ακόμη τιμητικές βραβεύσεις, χάρη στο υψηλό επίπεδο των ιδεών που κατατέθηκαν.

Αναλυτικότερα, στον Διαγωνισμό NOYNOY Idea Challenge απονεμήθηκαν:

  • Χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ στην ιδέα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Πιλοτική εφαρμογή της ιδέας στις εγκαταστάσεις της FrieslandCampina Hellas για τη «Βελτίωση της υγείας και της ευζωίας των μηρυκαστικών ζώων, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω εμπλουτισμού των ζωοτροφών»
  • Ένταξη στη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της ιδέας «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίηση του ορού στραγγιστού γιαουρτιού»
  • Έμμισθη πρακτική άσκηση εξάμηνης διάρκειας στην FrieslandCampina Hellas στην ιδέα «BioEnvi – Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ενίσχυση της αποδοτικότητας της ανακύκλωσης»
  • Πιλοτική εφαρμογή στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα στην ιδέα «Ευφυή, Βιώσιμα Κτίρια Γαλακτοβιομηχανίας για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος με χρήση αισθητήρων»
  • Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Innovation Centre της FrieslandCampina στο Wageningen της Ολλανδίας για τα «Καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα γάλακτος και γιαουρτιού»
  • Business induction στην ανάπτυξη και λανσάρισμα νέου προϊόντος από την FrieslandCampina Hellas για την «Παρασκευή καινοτόμου ροφήματος από αβοκάντο με αξιοποίηση του ορού στραγγιστού γιαουρτιού».

 

Τα βραβεία αφορούν όλα τα στάδια της αλυσίδας γάλακτος, την Κτηνοτροφία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα και Ασφάλεια, την Παραγωγή, τον Σχεδιασμό Προϊόντος, καθώς και τις Τεχνολογίες εμπλοκής τελικών χρηστών. Οι ιδέες που βραβεύτηκαν αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα στην αλυσίδα αξίας, ενσωματώνουν την περιβαλλοντική διάσταση στον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, επικουρούν την προσπάθεια εξάπλωσης της χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών υιοθετώντας καλές πρακτικές και πρότυπα, που απορρέουν από την κυκλική οικονομία.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό «NOYNOY Idea Challenge» παρέχονται στην ιστοσελίδα  www.noynoyideachallenge.gr.

Λίγα λόγια για τη FrieslandCampina

Η Royal  FrieslandCampina είναι μία εταιρεία με μακρά ιστορία, που ξεκινά από την ίδρυση ενός τοπικού συνεταιρισμού γαλακτοκομικών το 1871 από μία ομάδα κτηνοτρόφων στην Ολλανδία. Είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή διατροφικών προτάσεων που βοηθούν εκατομμύρια καταναλωτές κάθε μέρα να ακολουθούν διατροφικά πρότυπα, τα οποία συμβάλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού με προϊόντα άριστης ποιότητας. Με τζίρο που ανέρχεται στα 12 δις ευρώ, η FrieslandCampina συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με 19.000 μέλη-κτηνοτρόφους, 23.675 εργαζόμενους, γραφεία σε 33 χώρες και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η FrieslandCampina Hellas ιδρύθηκε το 1983 και διαθέτει στην Ελλάδα μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών  προϊόντων ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων. Διαθέτει στην εγχώρια αγορά βρεφικά γάλατα και κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και τυριά με την επωνυμία ΝΟΥΝΟΥ, FRISO, MILNER, FINA. Παράλληλα, διακινεί προϊόντα για επαγγελματική χρήση με τις επωνυμίες FRICO, DEBIC, Dutch Lady και Barista’s Gold.

Η μονάδα παραγωγής γάλακτος της FrieslandCampina Hellas στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, λειτουργεί από το 2004 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ακολουθώντας διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας υπό την εποπτεία άρτια καταρτισμένου προσωπικού.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία