BACK TO
TOP
Brand name

Συμμετοχή ΔΕΛΤΑ σε έργο για περιβαλλοντικό αποτύπωμα φέτας

Η ΔΕΛΤΑ συμμετείχε εθελοντικά στη δοκιμή μεθόδου για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της φέτας που είχε αναλάβει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), μαζί με τους Εθνικούς Συνδέσμους Βιομηχανιών Τροφίμων της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Σλοβενίας και Πορτογαλίας, με σκοπό τη δοκιμή της μεθοδολογίας αποτίμησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τροφίμων που παράγονται στη Μεσόγειο.

aperiballontikoapotypwmafetaseurwpaikoergo

83
0

Η πρωτοβουλία της ΕΕ για το Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα Προϊόντος (P.E.F.), αξιολογεί την περιβαλλοντική συμπεριφορά ενός προϊόντος σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την παραγωγή των πρώτων υλών, τη χρήση πόρων (όπως νερού και γης), την επεξεργασία, τη μεταφορά και τη χρήση, έως την τελική κατανάλωση και απόρριψη.

Η μέθοδος αποσκοπεί στον εντοπισμό παρεμβάσεων για περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγή τροφίμων, για ανάπτυξη προτύπων, αλλά και ενίσχυση των παραδοσιακών προϊόντων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όπως μεταφέρεται, οι εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ στο εργοστάσιο της Ελασσόνας στη Θεσσαλία, όπου παράγεται η φέτα ΠΟΠ και της Ζώνης Γάλακτος, παρείχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη δοκιμή της μεθόδου, σε όλο τoν κύκλο ζωής του προϊόντος, από τον αγρό μέχρι τη διάθεσή του στην κατανάλωση, συντελώντας από την πλευρά τους στην εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων βελτίωσης της μεθόδου.

Γίνεται, επίσης, γνωστό ότι η ΔΕΛΤΑ θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και στην ανάπτυξη συνεργειών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα PEFMED στη διεύθυνση: http://www.pefmed-blog.eu



Ο Γιάννης Βασταρδής, Δ/ντής Ζώνης Γάλακτος ΔΕΛΤΑ αναφέρεται στη συνεισφορά της ΔΕΛΤΑ στην υλοποίηση του έργου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία