BACK TO
TOP
Brand name

Dianthos, ροζέ ξινόμαυρο με υπογραφή Μπουτάρη

Ένα υψηλών προδιαγραφών ροζέ κρασί από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Νάουσας παρουσιάζει η οινοποιία Μπουτάρη που συμπληρώνει φέτος 140 χρόνια ζωής.

aboutarhdianthos

13
0

Προερχόμενο από την ποικιλία ξινόμαυρο, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την οινοποιία Μπουτάρη, το Dianthos φέρει τα χαρακτηριστικά του terroir της Νάουσας: φρεσκάδα, αρωματική πολυπλοκότητα, ένταση αποτελώντας ένα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο κρασί.

Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από τη μυθολογία: ο Δίας ζήλευε τον κρίνο, το λουλούδι που είχε η γυναίκα του Ήρα και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του λουλούδι, αντάξιο ή καλύτερο από το δικό της. Έτσι, σύμφωνα με την αφήγηση, μια μέρα έριξε έναν κεραυνό και μέσα από την αστραπή και τον πυκνό καπνό φύτρωσε ο Δίανθος.

Η ενασχόληση της οινοποιίας Μπουτάρη με τα ροζέ κρασιά ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 λανσάροντας ιστορικούς οίνους όπως τα Boutari Rose Sec και Demi Sec που σημείωσαν σημαντική πορεία στον οινικό χάρτη.

Το Dianthos έχει περάσει από τη διαδικασία των πειραματικών κρασιών της Μπουτάρη, της γκάμας των κρασιών που πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά, παρουσιάζονται στο κοινό ως «πειραματικά», δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξής τους και της αποδοχής τους από το κοινό.

Το Dianthos κυκλοφορεί σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Στα social media με hashtags:
#dianthos     
#boutariwines       
#boutari       
#boutari140years     
#xinomavro 
#rosewine

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία