BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Περικόπτει η Basf τις εκτιμήσεις της για το έτος λόγω LetterOne

Η Basf ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μια οριστική συμφωνία με τη LetterOne Group για να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους πετρελαίου και αερίου, οδηγώντας την γερμανική εταιρεία χημικών να περικόψει τις εκτιμήσεις της για το έτος.

basf_we_create

Χρήστος Διαμαντόπουλος

14
0

Οι δύο εταιρείες είχαν αρχικά ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συγχωνεύσουν τη θυγατρική της BASF, Wintershall AG με τη DEA της LetterOne, η οποία διαπραγματεύεται ως Wintershall DEA.

Η LetterOne είναι ένα ιδιωτικό επενδυτικό όχημα με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από το Ρώσο επιχειρηματία Mikhail Fridman. Απέκτησε τη DEA το Μάρτιο του 2015 από τη RWE AG.

Η BASF ανακοίνωσε πως αναμένει η συνεργασία να ολοκληρωθεί στο α΄ εξάμηνο του 2019, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wintershall, Mario Mehren, θα γίνει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της νέας εταιρείας, ενώ της DEA θα γίνει αναπληρωτής CEO και chief operating officer.

Η BASF αναμένει τώρα τα κέρδη προ φόρων και τόκων να μειωθούν σημαντικά από το αναθεωρημένο ποσό του 2017, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για μικρή πτώση.

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία