BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Υψηλά κέρδη για τη DowDuPont παρά τις πτώσεις τιμών του πετρελαίου

Η μειωμένη ζήτηση σε προϊόντα πολυαιθυλενίου καθώς και οι πτώσεις των τιμών του πετρελαίου έριξαν τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας. Τα αποτελέσματα ωστόσο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

dupont_1

Βασίλης Σοφός

0
0

Σταθερές παρέμειναν οι πωλήσεις της DowDuPont, μιας από τις ισχυρότερες εταιρείες στον κλάδο της γεωργίας, της επιστήμης των υλικών και των ειδικών βιομηχανικών προϊόντων.

Η σταθερότητα αυτή οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση και τη πτώση τιμών του πετρελαίου, παράγοντες που επηρέασαν την αγορά το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία εισέπραξε 20,1 δις. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Η μείωση του αργού πετρελαίου τύπου μπρεντ κατά 20% το 2018 περιόρισε τα περιθώρια κερδών της εταιρείας για τα προϊόντα πολυαιθυλενίου, σύμφωνα όσα δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της DowDuPont. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία DowDuPont (Dow Chemical και DuPont) συγχωνεύτηκε πριν ένα χρόνο αλλά στο εγγύς μέλλον θα υλοποιηθεί ο στόχος για διαχωρισμό.

Ωστόσο, τα κέρδη της εταιρείας ήταν υψηλότερα από τα αναμενόμενα, αφού άγγιξαν τα 88 σεντς ανά μετοχή (83 σεντς πέρυσι), παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για 87 σεντς ανά μετοχή.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία