BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Η ADM εξαγοράζει την ευρωπαϊκή εταιρεία εκχυλισμάτων Ziegler

Ο αμερικανικός κολοσσός εμπορίας τροφίμων και εμπορεύματων Archer Daniels Midland Company (ADM) κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του Ziegler Group, κορυφαίου ευρωπαίου προμηθευτή φυσικών συστατικών γεύσης εσπεριδοειδών, έναντι ποσού που δεν έχει γίνει γνωστό.

adm_3

Αλίκη Χουλιάρα

0
0

Η γερμανική εταιρεία Ziegler, από το 1963 που ιδρύθηκε έχει εμπλακεί στην παραγωγή ελαίων εσπεριδοειδών (citrus oils), εκχυλισμάτων (extracts), συμπυκνωμάτων (concentrates) και μειγμάτων (compounds) που δίνουν γεύση, και χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών. Η εταιρεία παρασκευάζει τα προϊόντα της μέσω τεχνολογιών ψυχρής συμπύκνωσης (cold concentration technologies) που διανέμονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία.

Η συμφωνία εξαγοράς της Ziegler έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόκτησης από την ADM και της Florida Chemical, με έδρα τις ΗΠΑ που διαθέτει στην αγορά γεύσεις εσπεριδοειδών.

Ο επικεφαλής του τμήματος θρεπτικών στοιχείων της ADM Vince Macciocchi δήλωσε σχετικά: «Η Ziegler χαίρει μεγάλου σεβασμού καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εσπεριδοειδών και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και το ταλέντο τους στην ADM. Η συγχώνευση της Ziegler και της Florida Chemical θα θέσει αμέσως την ADM σε τροχιά ανάπτυξης, αφού θα αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στα φυσικά συστατικά εσπεριδοειδών, με μια ολοκληρωμένη γκάμα καινοτόμων λύσεων και συστημάτων για καταναλωτές τροφίμων, ποτών και αρωμάτων. Τα εσπεριδοειδή είναι μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες, υψηλής ζήτησης γεύσεις στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, και αυτός είναι ο λόγος που η δημιουργία μιας παγκόσμιας πλατφόρμας που θα παρέχει μια ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής για τους πελάτες μας, αποτελεί τόσο σημαντική δυνατότητα για τη στρατηγική ανάπτυξής μας.»

Όπως μετέδωσε το www.foodprocessing-technology.com, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Ziegler, Günter Ziegler ανέφερε αφού έγινε γνωστή η είδηση: «Είμαστε πανευτυχείς που βρήκαμε μια δυνατή στέγη στην ADM, όπου τόσο οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες όσο και η ομάδα μας θα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Η εισδοχή περισσότερων από πενήντα χρόνων τεχνογνωσίας στα εσπεριδοειδή στην ADM θα διασφαλίσει την πρώτη μας προτεραιότητα, που είναι η επιτυχημένη μακροπρόθεσμη άνθηση. Τα μέλη της οικογένειάς μου θα παραμείνουν στην εταιρεία προκειμένου να εγγυηθούν την ομαλή μετάβαση.»

Αναμένοντας έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία