BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Επένδυση 300 εκατ. στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

Το Μάρτιο του 2018, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ έκανε τη ρήξη με το παρελθόν και το προϊόν της και ανακοίνωσε ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, ταυτόχρονα με μια επένδυση 300.000.000 ευρώ στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, το οποίο πια παράγει αποκλειστικά και μόνο θερμαινόμενες  ράβδους καπνού.

papastratos_3

45
0

Με αφορμή την πρώτη επέτειο από τη νέα αυτή αρχή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Χαρπαντίδης και η ομάδα διοίκησης της εταιρίας παρέθεσαν συνέντευξη τύπου.



Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Χαρπαντίδης

Προηγήθηκε ξενάγηση στο εργοστάσιο όπου οι συμμετέχοντες είδαν «εκ του σύνεγγυς» πώς παράγεται το νέο προϊόν, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει το 7% της εγχώριας αγοράς και το οποίο εμπιστεύονται 150,000  Έλληνες καταναλωτές. Εντυπωσίασε η τεχνολογία και οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το 80% της ημερήσιας παραγωγής των 36,000,000 heets εξάγεται σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της #1 αγοράς στον κόσμο, Ιαπωνίας. Εκεί, το προϊόν έχει ήδη κατακτήσει ένα μερίδιο της τάξης του 15%.

Στη συνέντευξη τύπου, τονίστηκε ότι όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, το δίκτυο σημείων πώλησης αναπτύσσεται, η επένδυση έχει ήδη εξασφαλίσει 400 νέες θέσεις εργασίας (οι μισές στο εργοστάσιο), ενώ η συνεισφορά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ σε φόρους αντιπροσωπεύει το 2% των εσόδων του τακτικού κρατικού προϋπολογισµού (€1 δις, συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και του ΕΦΚ). Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η εταιρία πρωταγωνιστεί σε κοινωνικές δράσεις, στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και αναγνωρίστηκε ως η 1η εταιρία που γεφύρωσε το χάσμα αμοιβής ανδρών και γυναικών.

Υπάρχουν βέβαια και κακά νέα. Ένα είναι η πρόσφατη νομοθετική εξίσωση από το Υπουργείο Υγείας των εναλλακτικών προϊόντων (θερμαινόμενες ράβδοι, ηλεκτρονικά τσιγάρα) με τα τσιγάρα. Ένα ακόμα πιο σημαντικό, είναι η έκρηξη του λαθρεμπορίου, το οποίο πριν από 10 χρόνια ήταν το 3% της αγοράς και τώρα πλησιάζει το 25%, κάτι που δεν επιδρά μόνο στα διαφυγόντα κέρδη της εταιρίας, αλλά στους διαφυγόντες φόρους για το δημόσιο. Και ακόμα πιο σημαντικό, επιδρά αρνητικά στην υγεία των καταναλωτών που τα επιλέγουν, καθώς τα τσιγάρα του λαθρεμπορίου δεν πληρούν προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας. Η εταιρία στηρίζει σταθερά τόσο το Λιμενικό Σώμα με δωρεά ταχυπλόων, όσο και την Πυροσβεστική με 20 ειδικά οχήματα.

Η επικέντρωση στον απώτερο στόχο είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη: ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Όσο είναι οτιδήποτε προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Χρειάζεται συνέργειες, ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού (για το οποίο στην Ελλάδα δεν υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο) και ανταγωνισμό. Καμία αγορά στον κόσμο δεν άλλαξε ολοκληρωτικά από ένα μόνο «παίκτη».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία