BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Εντός του 2019 η ΕΖΑ προχωρά το πλάνο παραγωγής ανθρακούχου μεταλλικού νερού

Σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές βρίσκεται η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης αφού το διάστημα αυτό γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί η ποιότητα και να καταγραφούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων φυσικού μεταλλικού νερού, που έχει εντοπίσει η εταιρεία, με στόχο την παραγωγή εμφιαλωμένου ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού.

Eza-3

23
0

Το παραπάνω έγινε γνωστό στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε η ΕΖΑ την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αθήνα όπου ενημέρωσε σχετικά με τα οικονομικά της εταιρείας αλλά και τα επενδυτικά πλάνα της για το 2019. Εκεί, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανέφερε πως η διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων του φυσικού μεταλλικού νερού που έχει εντοπίσει η ΕΖΑ, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους - ίσως και νωρίτερα – ενώ στη διάρκεια του 2019, θα τεθεί σε εφαρμογή ο περαιτέρω σχεδιασμός για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.


Πενταετές πλάνο επενδύσεων 20-25 εκατ. ευρώ

Με νέο πενταετές πλάνο που στόχο έχει την περαιτέρω μεγέθυνση της, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) προχωράει για το 2019 σε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα αφορούν μεταξύ άλλων νέα γραμμή εμφιάλωσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση στις επενδύσεις δικτύου και ανάπτυξης των  πωλήσεων της εταιρείας.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αναζήτηση νέων προϊόντων και την ενσωμάτωση στην παραγωγή καινούριων τεχνολογιών, αποτελούν ουσιαστικά μια προσπάθεια να διπλασιαστούν  τα μερίδια αγοράς και οι πωλήσεις της εταιρείας, ενώ όπως έγινε γνωστό, το ελάχιστο ποσό  ετήσιων επενδύσεων ορίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.

«Το 2019 η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης στοχεύει σε περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην αγορά. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία εκτιμά ότι βασικά της όπλα θα είναι η ενίσχυση της θέσης της στην επιτόπια κατανάλωση και την τουριστική αγορά, με ταυτόχρονο ανάπτυξη της διανομής των προϊόντων της στα τελικά σημεία, όπου υπάρχει περιθώριο σημαντικής βελτίωσης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, Θανάσης Συριανός, σε δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία στην Αθήνα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Συριανός, τόσο τα οικονομικά μεγέθη της προηγούμενης χρονιάς, όσο και το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον που διαγράφεται ευοίωνο για τη χώρα, γεννούν την επιθυμία στους ανθρώπους της ΕΖΑ να συνεχίσουν την διαδικασία κατά την οποία η εταιρεία «από μεσαία εταιρεία γίνεται μια μεγάλη», όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η μπύρα προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Είναι μια αγορά που ανοίγει μετά από χρόνια και που θα επανέλθει στα 4 εκατ. εκατόλιτρα από τα 3,65 εκατ. που είναι σήμερα»,  ανέφερε σχολιάζοντας ακόμη πως το θεσμικό πλαίσιο και οι δυνατότητες υπάρχουν προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη αυτή.

Σε ο,τι αφορά το περασμένο έτος, το 2018 η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης βελτίωσε τη θέση της στην αγορά, με τον τζίρο της να ανέρχεται στα 36 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2017, μια αύξηση της τάξης του 245%. Σημειώνεται πως το μερίδιο της κατά την καλοκαιρινή περίοδο άγγιξε το 10%, ενώ η συμμετοχή των εξαγωγών στις πωλήσεις της εταιρείας αντιστοιχούν στο 10% των πωλήσεων. Το 2018 σήμανε το τέλος του προηγούμενου πενταετούς πλάνου, κατά το οποίο το ύψος των επενδύσεων έφτασε τα 18,5 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία