Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Νέα επένδυση 50 εκατ. για φαρμακευτική κάνναβη

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση επένδυσης ύψους 50 εκατ. ευρώ, στο χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης, που θα δημιουργήσει και 200 νέες θέσεις εργασίας, εξασφάλισε η εταιρεία Cannatec Greece, μέλος του ομίλου Golden Greece Holdings, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

cannabis1_2

0
0

Η αδειοδότηση της επένδυσης έλαβε ΦΕΚ στις 6 Μαΐου του 2019, ενώ η ανάπτυξη της απαιτούμενης υποδομής, θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Cannate Greece AE είναι καναδικών συμφερόντων, η οποία αποφάσισε να επεκταθεί στην Ευρώπη και επέλεξε την Ελλάδα να κάνει πράξη τους σχεδιασμούς της, η οποία πρωτοπορεί λόγω τόσο του ευνοϊκού νόμου που ήρθε σε ισχύ πρόσφατα, όσο και του ευνοϊκού κλίματος της χώρας.

Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια της Ελλάδας αναφέρει χαρακτηριστικά, θα δώσει σημαντικό προβάδισμα στη θεραπευτική αξία των σκευασμάτων της εταιρείας σε σύγκριση με εκείνα που παράγονται υπό την επίδραση τεχνητού φωτός και συνθηκών στις βόρειες χώρες και συμπληρώνει ότι έχει σκοπό να παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικά φαρμακευτικά σκευάσματα που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ασθενειών και την προαγωγή υγείας.

Όσον αφορά στην επιλογή της να εγκατασταθεί στην παραμεθόρια Ελλάδα, εξηγεί πως η απόφασή της έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα κρατήσουν τους νέους στην περιοχή, ενώ και η εισροή κεφαλαίων από τον Καναδά θα βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής.

Περαιτέρω διευκρινίζεται πως η επένδυση είναι χαμηλής όχλησης και εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα χρησιμοποιηθούν, πράγμα που θα οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος παραγωγής όπως και στη μη περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Η βιολογική καλλιέργεια του φυτού δε, θα συμβάλλει στην εξυγίανση του εδάφους, ενώ οι χαμηλές απαιτήσεις σε νερό δε θα επιβαρύνουν την περιοχή και θα συμβάλλουν στην βιοποικιλότητά της. 

Η εταιρεία Golden Greece Holdings, γνωστοποιεί επίσης πως, αναμένει άλλες 10 νέες άδειες σε εταιρείες που εμπιστεύτηκαν τις υπηρεσίες της. Οι εταιρείες αυτές αφορούν κεφάλαια από Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ρωσία, Ελβετία, Αυστρία, Καζακστάν, Καναδά, Πολωνία, Γερμανία.

Καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση περιέχει ευχαριστίες για όσους συνέδραμαν για να γίνει πράξη η αδειοδότηση της επένδυσής της και σημειώνει πως προχωρεί δυναμικά και σε άλλα σχέδια στο χώρο της βιομηχανικής κάνναβης σε συνεργασίες με ερευνητικά προγράμματα με τα Ανώτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία