BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Argus και IFDC συμπράττουν για κατάκτηση αγοράς λιπασμάτων Αφρικής

Η Αφρική είναι το σπίτι του 17% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά εκεί καταναλώνεται μόνο το 2-3% των λιπασμάτων διεθνώς. Η Argus, εταιρεία τιμολόγησης εμπορευμάτων υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Λιπασμάτων (International Fertilizer Development Center, IFDC) που εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την πρόσβαση σε πληροφόρηση για τον κλάδο των λιπασμάτων στην Αφρική, ο οποίος παραδοσιακά θεωρείται ασαφής και σύνθετoς

argusfertilizersflags

31
0

Η χρήση τους ποικίλλει ανά την αφρικανική ήπειρο αλλά μπορεί να φτάνει μέχρι το χαμηλό σημείο των δέκα κιλών σε θρεπτικά στοιχεία ανά εκτάριο (όπου ένα εκτάριο αντιστοιχεί σε περίπου 10 στρέμματα), την ώρα που στις θεωρούμενες αναπτυγμένες χώρες ο μέσος όρος κινείται περίπου στα 100 κιλά ανά εκτάριο.

Το IFDC εστιάζει στην επαύξηση και διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων και της αγροτικής παραγωγικότητας σε περισσότερες από είκοσι αναπτυσσόμενες χώρες, πρωτίστως στην Αφρική. Ο οργανισμός θα φροντίζει να δημοσιεύονται βασικές πληροφορίες για τις τιμές των λιπασμάτων που παρέχει η Argus στον ιστότοπο africafertilizer.org, όπου θα φιλοξενούνται στοιχεία - σημεία αναφοράς διεθνώς σχετικά με τους συνδυασμούς αζώτου (N), φωσφόρου (P) και καλίου (K) (NPK blends), την ουρία (urea), την αμμωνία, επεξεργασμένο φωσφορικό άλας (processed phosphates), θειϊκό αμμώνιο (ammonium sulphate).

Όλες οι τιμές και τα σχόλια για την κατάσταση της αγοράς που θα δίνει η Argus θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους.

Η Argus συνεργάζεται με περισσότερους από 30 ειδικούς στο θέμα των λιπασμάτων σε οχτώ σημεία σε όλο τον κόσμο. Παρέχει μια γκάμα υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις πτυχές της αγοράς των λιπασμάτων, μεταξύ αυτών αναλύσεις τιμών, προβλέψεις και εις βάθος έρευνες. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και στη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα στο χαρτοφυλάκιο της Argus με τα δώδεκα διεθνή συνέδρια για τα λιπάσματα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Argus σχολίασε σχετικά: «Η Αφρική αποτελεί βασική χώρα για την ανάπτυξη της διεθνούς αγοράς λιπασμάτων. Καταναλώνοντάς τα σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι αλλού, θεωρούμε ότι υπάρχει σημαντική ευκαιρία επέκτασης, κάτι που θα αύξανε την απόδοση στις καλλιέργειες. Είμαστε ικανοποιημένοι που σχηματοποιείται η μακροχρόνια σχέση μας με το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Λιπασμάτων (IFDC) προκειμένου να καταστεί περισσότερο διαφανής η διαδικασία της τιμολόγησης των λιπασμάτων.»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του IFDC Albin Hubscher παρατήρησε: «Η Αrgus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πληροφόρηση σχετικά με τις τιμές των λιπασμάτων και άλλα συναφή ζητήματα, ενώ το IFDC να μετρά χρόνια εμπειρίας στις αγορές εισροών Αφρικής και Ασίας. Η σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας μας αφήνει χαρούμενους αφού θα μας επιτρέψει να μοιραστούμε ουσιώδη δεδομένα και αναλύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αναμένουμε η συγκεκριμένη προσέγγιση να συνδράμει την αποστολή μας για βελτίωση της ευφορίας του εδάφους και διοχέτευση θρεπτικών στοιχείων στις καλλιέργειες σε αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο.

 


Πηγή: John Williams, worldfertilizer.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία