BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

«Γεωργία για τις επόμενες γενιές» γαλακτοπαραγωγών μέσω μιας παγκόσμιας συμμαχίας εταιριών και αγροτών

Οκτώ αγροτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Farming for Generations (Γεωργία για τις επόμενες γενιές), μια παγκόσμια συνεργασία για την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών γεωργών ώστε να υιοθετήσουν ανανεωτικές γεωργικές πρακτικές που θα διατηρούν και θα ανανεώνουν τους περιβαλλοντικούς πόρους, θα σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων και θα εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων για τις επόμενες γενιές.

webimage-C6EDD700-7980-4E60-B328DB8ED3B7BD30

47
0

Αναγνωρίζοντας ότι το σύστημα τροφίμων πρέπει να αλλάξει για να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων που αφορά στο περιβάλλον αλλά και την υγεία, η «συμμαχία» είναι πεπεισμένη ότι η γεωργία αποτελεί τη λύση και ότι η γαλακτοκομική καλλιέργεια έχει καθοριστική σημασία για την οικοδόμηση των αειφόρων συστημάτων διατροφής.

Με επικεφαλής τη DANONE, η Γεωργία για τις επόμενες γενιές βασίζεται στην εμπειρογνωμοσύνη των ηγετικών στελεχών της γεωργικής αλυσίδας αξίας, όπως είναι: οι εταιρείες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των ζώων MSD Animal Health, η Neogen και η  FutureCow,  η εταιρεία για τη διατροφή και την υγεία των ζώων DSM, η εταιρεία επιστήμης των καλλιεργειών Corteva Agriscience, και η start-up εταιρία για τη  τεχνητή νοημοσύνη για την εκκίνηση των γεωργικών ειδών διατροφής Connecterra. Το Πανεπιστήμιο Wageningen για την Έρευνα, που εδρεύει στην Ολλανδία,  θα είναι ερευνητικός και συμβουλευτικός εταίρος. Η WWF Γαλλίας, ο εθνικός οργανισμός στο Δίκτυο WWF, θα παρέχει επίσης καθοδήγηση για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων του έργου.

Η γεωργία για τις επόμενες γενιές θα πορευτεί αρχικά χέρι-χέρι με 25 γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Ρωσία για τον εντοπισμό των βέλτιστων πρακτικών λύσεων και καινοτομιών σε διάφορα αγροτικά μοντέλα, μεγέθη αγροκτημάτων και γεωγραφικές περιοχές. Οι βιώσιμες και επαναληπτικές λύσεις θα μοιραστούν και θα κλιμακωθούν μέσα στο πλήρες δίκτυο των εταίρων της συμμαχίας.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν όλο και περισσότερο τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των επιλογών των τροφίμων τους. Νέες επιστημονικές μελέτες, μάλιστα, προσπαθούν να ορίσουν «βιώσιμες διατροφές» που να μπορούν να προσφέρουν υγιεινή και θρεπτική τροφή στον ολοένα αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, τηρώντας παράλληλα τα περιβαλλοντικά standards. Η ανανεωτική γεωργία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας, προστατεύοντας το έδαφος, το νερό και τη βιοποικιλότητα. Σέβεται την καλή διαβίωση των ζώων και παράλληλα ενισχύει τους ίδιους τους γεωργούς.

Η γεωργία για τις επόμενες γενιές θα βοηθήσει στον εντοπισμό και την κλιμάκωση των λύσεων στο σύνολο του γεωργικού συστήματος: καλλιέργεια ζωοτροφών, επιλογή των καλύτερων ζώων για τα προγράμματα αναπαραγωγής, εκτροφή και διατροφή των  ζώων, καθώς και παραγωγή γάλακτος.

Θα διερευνήσει, επίσης, τις ανανεωτικές γεωργικές πρακτικές που επιδιώκουν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προστασία του εδάφους και της βιοποικιλότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη ποιότητα ζωοτροφών για γαλακτοπαραγωγές αγελάδες. Θα υποστηρίξει την υγεία και την ευζωία των ζώων, εξασφαλίζοντας ότι οι αγελάδες έχουν μια υγιή, χωρίς στρες ζωή, και τέλος θα ενισχύσουν τους αγρότες με εφαρμόσιμες λύσεις στις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, η συμμαχία αυτή θα συγκεντρώσει διατομεακές γνώσεις, θα επεξεργαστεί τις βέλτιστες πρακτικές και θα αναπτύξει νέες προσεγγίσεις, οι οποίες θα μοιραστούν σε μια πρακτική εργαλειοθήκη. Οι γεωργοί θα συμμετέχουν σε κάθε βήμα, εξασφαλίζοντας ότι οι πρακτικές είναι βιώσιμες και προσαρμοσμένες στις τοπικές γεωγραφικές περιοχές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία