BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης από την Arla υπόσχεται βιώσιμες αλλαγές στη γαλακτοπαραγωγή

Τα συστήματα τρισδιάστατων απεικονίσεων θα δοκιμαστούν από αγρότες της Arla UK 360 για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τις αλλαγές στη σωματική ευεξία, κινητικότητα και βάρος κάθε αγελάδας, προτού να είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι.

arlalalal

15
0

Η τεχνολογία Herdvision έχει αναπτυχθεί από την Kingshay που συνεργάζεται με το Κέντρο Machine στο Εργαστήριο Ρομποτικής του Bristol στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας και το AgsenZe. Αφαιρεί τις μετρήσεις που επί του παρόντος πρέπει να γίνουν υποκειμενικά από το ανθρώπινο μάτι και, αντί αυτού, χρησιμοποιεί οπτική παρακολούθηση, καταγραφή δεδομένων και αυτοματοποιημένη νοημοσύνη για να βοηθήσει στη διαχείριση της ευημερίας των αγελάδων.

Η δοκιμή έγινε ευπρόσδεκτη από την Morrisons, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα Arla UK 360 σε ολόκληρη την προμήθεια γάλακτος της Arla.

Η Sophie Throup, Διευθύντρια Γεωργίας της Morrisons, σχολιάζει: «Η τεχνολογία και οι καινοτομίες που ανοίγουν περαιτέρω βελτιώσεις στην υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων είναι συναρπαστικές. Μια περαιτέρω επίδειξη του γιατί ακριβώς θέλαμε να υιοθετήσουμε πλήρως τα πρότυπα 360 για τις εκμεταλλεύσεις που μας εφοδιάζουν. Οι πελάτες μας ενδιαφέρονται για την καλή διαβίωση των ζώων, άρα το να γνωρίζουν ότι αυτές οι δοκιμές μπορούν να βελτιώσουν την ευημερία των ζώων που τους τροφοδοτούν με γάλα, τούς είναι καθησυχαστική ».

Παρόλο που υπάρχουν ήδη άλλες τεχνολογίες σάρωσης στην αγορά, η νέα τεχνολογία Herdvision δεν απαιτεί να παραμείνει η αγελάδα ακίνητη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευκολότερο στη χρήση και δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα.

Ο Duncan Forbes, Διευθυντής Ερευνών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Kingshay, εξηγεί: "Όπως οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά αν γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια κάμερα που μας περιτριγυρίζει, έτσι και οι αγελάδες κάνουν το ίδιο. Μελέτες δείχνουν ότι οι αγελάδες συμπεριφέρονται διαφορετικά εάν πιστεύουν ότι παρακολουθούνται, επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο περπατούν ή κινούνται. Αν ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα και με την τεχνητή νοημοσύνη που ενσωματώνεται στο σύστημα, αυτό το σύστημα θα μετρήσει και θα προσδιορίσει τις αλλαγές στην υγεία των αγελάδων με βάση το ήδη υπάρχον αρχείο υγείας της κάθε αγελάδας ».

Εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η αυτοματοποίηση της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης του σώματος, της κινητικότητας και της υγείας των αγελών θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό συστατικό για το μέτρο Happy Cow της Arla, το όραμα της Arla για τη χρήση της μελλοντικής τεχνολογίας για να συγκεντρώσει τις μετρήσεις σωματικής και συμπεριφοράς στην γενική εικόνα του ζώου.

Ο ανιχνευτής Herdvision δοκιμάζεται ήδη σε δέκα αγροκτήματα Arla UK 360. Με τα αποτελέσματα που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου καθώς καταγράφονται μεγαλύτερα ποσά δεδομένων για την υγεία των ζώων, η δοκιμή θα συνεχιστεί μέχρις ότου μπορεί να ληφθεί μια αποδεικτική απόφαση σχετικά με τα αποδεδειγμένα οφέλη αυτού του τύπου τεχνολογίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία