BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Ο ρόλος του αγρότη στις προκλήσεις των σύγχρονων αγορών

Με κεντρικό θέμα που πραγματεύεται τον ρόλο του αγρότη στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ανοίγει το Σάββατο 7/9/2919 η Αυλαία του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS) που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 6.

KAR_2319_2

13
0

Το κυρίαρχο θέμα την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι οι προκλήσεις και προοπτικές για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα καθώς και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συνέδριο θα ανοίξουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης και ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ. Με κεντρικό θέμα «Ο ρόλος του Αγρότη στην εποχή της 4ης Βιομηνικής Επανάστασης – Defining the Future Farmer 4.0», το φετινό  GAS φιλοξενεί διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές, επιχειρηματίες, ερευνητές και διαμορφωτές πολιτικής στον τομέα της αγροδιατροφής για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις σημαντικότερες σύγχρονες τάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα συζητηθούν οι νέες τεχνολογίες και η επίδραση τους στην αγροτική παραγωγή και τη διατροφή ενώ την τρίτη ημέρα έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις πάνελ που θα σκιαγραφήσουν το μέλλον των τροφίμων στις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη. Την Τρίτη 10/9/2019 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού Future Agro Challenge, όπου 50 νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά, σε μια παγκόσμια σκηνή, τις καινοτόμες ιδέες τους.

Σημειώνεται πως το GAS διοργανώνεται από τους Industry Disruptors Game Changers, σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO στο πλαίσιο Digital Greece, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, της Τράπεζας Πειραιώς, του οργανισμούς Global Open Data for Agriculture and Nutrition (GODAN), του SANAD Fund, της εταιρείας Wind, του οργανισμού People’s Trust,  των εταιρειών Παπαστράτος και Αθηναϊκή Ζυθοποιία και του Προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit – GAS) είναι η εφημερίδα Agrenda και η ιστοσελίδα agronews.gr.

Το Future Agro Challenge (FAC) είναι μια ελληνική πρωτοβουλία με διεθνή παρουσία σε 64 χώρες, που δημιουργήθηκε προκειμένου να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες, αγρότες και διαμορφωτές πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, η τόνωση της γεωργικής παραγωγικότητας και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το FAC συντονίζεται από τους Industry Disruptors- Game Changers, εκπροσωπεί το EIT Food στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την ενίσχυση και ωρίμανση νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κλάδο της αγροδιατροφής και αποτελούν απαραίτητο πυλώνα για κάθε παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία