BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Με διεθνή Βραβεία το επίσημο δείπνο του 4ου GAS

Με σημαντικά βραβεία σε καινοτόμες επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάσεις τεχνολογιών στην αιχμή της αγροδιατροφικής καινοτομίας και σημαντικές τοποθετήσεις μελών της Κυβέρνησης και κορυφαίων εκπρόσωπων του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το επίσημο δείπνο του 40υ Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (4th Global Agripreneurs Summit) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Gala_Stage

13
0

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαυρουδής Βορίδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρίας «Παπαστράτος», κ. Χρήστος Χαρμπαντίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Άλκης Αλεξάνδρου. Επιπλέον, χαιρετισμό απηύθυνε η Υπεύθυνη Δημοσίων και Μορφωτικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Monica Cummings.

Τη βραδιά άνοιξε με την τοποθέτηση του ο συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και της πρωτοβουλίας Future Agro Challenge (FAC) κ. Μιχάλης Στάγκος, ο οποίος ανέφερε: Μέσα σε πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, η ελληνική πρωτοβουλία Future Agro Challenge κατάφερε να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πλατφόρμα για την αγροδιατροφική καινοτομία με παρουσία σε 64 χώρες. Φέτος το 4th Global Agripreneurs Summit που αναπτύχθηκε παράλληλα με το Future Agro Challenge έφερε στη Θεσσαλονίκη περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη, επενδυτές και διεθνείς ομιλητές δημιουργώντας έναν δίαυλο εξωστρέφειας για το ελληνικό οικοσύστημα Αγροδιατροφικής καινοτομίας και μπολιάζοντας τον εγχώριο διάλογο με σημαντικές ιδέες και τάσεις από τον αγροδιατροφικό τομέα παγκοσμίως

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης τόνισε ότι το 4th Global Agripreneurs Summit αναδεικνύει  ένα νέο διεθνές πρότυπο συνεργασίας και ανάπτυξης  του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ανέφερε επίσης ότι βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτική για τον πρωτογενή τομέα είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η εφαρμογή νέων καινοτόμων μεθόδων παραγωγής που θα μειώνουν όχι μόνο το κόστος αλλά κυρίως το αρνητικό αποτύπωμα της παραγωγής στη διαχείριση των φυσικών πόρων και στο περιβάλλον. Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη δέσμευση 80 εκατ. ευρώ τα οποία θα διοχετευθούν στις ελληνικές τράπεζες, για την παροχή χαμηλότοκων δανείων στους Έλληνες αγρότες.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης, στην εποπτεία  του οποίου έχει πλέον περιέλθει το «Enterprise Greece», ο οργανισμός που έχει αναλάβει την προώθηση των εξαγωγών και την ενίσχυση των επενδύσεων. Ο Υφυπουργός μίλησε για τη σημασία της Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και υπογράμμισε την πρόθεση του Υπουργείου Εξωτερικών να συνδράμει τον κόσμο της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και της διατροφής στην προσπάθειά του να ανοίξει νέες αγορές αλλά και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Παπαστράτος», κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, σημείωσε ότι πρωτοβουλίες σαν το Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας δίνουν ευκαιρίες και δυνατότητες και δημιουργούν νέες προοπτικές για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα ενώ σημείωσε ότι η παρουσία και η ανάδειξη τόσων καινοτόμων ιδεών δείχνουν ότι η μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα στο μέλλον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τέλος, ο κ. Άλκης Αλεξάνδρου, Αν. Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, υπογράμμισε τη δέσμευση της Τράπεζας να συνεχίσει να επενδύει στην αγροτική παραγωγή και να ενισχύει τον αγροτικό κόσμο και τον Έλληνα αγρότη, αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη ευθύνη που έχει επωμιστεί για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη στιγμή του επίσημου δείπνου αποτέλεσε η απονομή του ειδικού βραβείου «Μαρίας Βλάχου», στη μνήμη της πρωτοπόρου επιχειρηματία που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Κατερίνα Καμιλιάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας «Prosper» που παράγει σκόνες από υποπροϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στη διατροφή.

Μεταξύ των λοιπων βραβείων που απονεμήθηκαν, ξεχώρισε η τιμητική διάκριση «Winning Agripreneur Team» στην ιταλική εταιρεία «Agricolous» ,η οποία κάνει προσφέρει σε αγρότες εξειδικευμένες λύσεις που βασίζονται σε εφαρμογές γεωργίας ακριβείας.

Στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου που ολοκληρώνει σήμερα της εργασίες του, παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα νέοι επιχειρηματίες, επενδυτές εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και δημοσιογράφοι.   

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία