BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Σύμπραξη παραγωγών, ξενοδόχων και εστιατόρων αυξάνουν τη ζήτηση στα αγροτικά προϊόντα Χαλκιδικής

Τη διασύνδεση του πρωτογενούς µε τον τριτογενή τοµέα της περιοχής, µέσα από το «πάντρεµα» τοπικών παραγωγών µε επιχειρηµατίες του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου σε µια αµοιβαία επωφελή συνεργασία, προωθεί ο ∆ήµος Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική, ενώ παράλληλα ετοιµάζει και µια νέα οινική διαδροµή για επισκέπτες.

topika_proionta

Λεωνίδας Λιάμης

12
0

Η σκέψη είναι να αξιοποιηθούν τοπικά ποιοτικά προϊόντα µέσα από το κανάλι της γαστρονοµίας, ώστε να ενισχυθεί ο γεωργικός και κτηνοτροφικός τοµέας της περιοχής, αλλά και ο τουρισµός. «Όχηµα» για την υλοποίηση του εγχειρήµατος θα αποτελέσει ένα cluster που θα συγκροτηθεί µε πρωτοβουλία του ∆ήµου Αριστοτέλη και τη συµµετοχή παραγωγών, ξενοδόχων και εστιατόρων της περιοχής.

Σε πρώτη φάση στο επίκεντρο του σχεδιασµού είναι να αξιοποιηθούν το πολυβραβευµένο µέλι Αρναίας, η µουντοβίνα, τα µύδια Ολυµπιάδας, τα τυροκοµικά προϊόντα και τα γιαούρτια της περιοχής, τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά, ο µαύρος χοίρος της Βαρβάρας, τα µανιτάρια ορεινών όγκων που υπάρχουν στα όρια του ∆ήµου Αριστοτέλη. «Στόχος µας είναι να βοηθήσουµε την τοπική µας οικονοµία και να τη µεγαλώσουµε. Οφείλουµε να δώσουµε την προοπτική της παράλληλης ανάπτυξης του παραθαλάσσιου και ορεινού τουρισµού», υπογράµµισε χαρακτηριστικά ο δήµαρχος του ∆ήµου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, σηµειώνοντας µε έµφαση την ανάγκη να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη τοπικά.

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του, σε ειδική εκδήλωση µε αφορµή και την πρόσφατη έκθεση τουρισµού Philoxenia, ο κ. Βαλιάνος διευκρίνισε πως µέχρι τώρα στο cluster έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συµµετάσχουν 22 παραγωγοί, καθώς και πολλά ξενοδοχεία, αλλά και εστιατόρια που δραστηριοποιούνται στα όρια του ∆ήµου Αριστοτέλη.

Το cluster θα πάρει τη νοµική του µορφή µέσα στο 2020, ενώ προτεραιότητα είναι να αξιοποιήσει και τα 3-4 επισκέψιµα οινοποιεία, µε την απαράµιλλη, όπως είπε, αρχιτεκτονική τους και να δηµιουργηθεί ένα πρόγραµµα οινικής περιήγησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία