BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Μονάδες στην Ευρώπη διαμορφώνει η BASF για παραγωγή εξαρτημάτων μπαταρίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Tesla στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η BASF βάζει θεμέλια για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής εξαρτημάτων για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, του οποίου οι μηχανές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στο 2022.

basfbattery

5
0

Ο γερμανικός γίγαντας αγροχημικών υποστηρίζει ότι οι νέες μονάδες μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πόλη Schwarzheide της Γερμανίας, αλλά και στην Harjavalta της Φινλανδίας, εντάσσονται στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδιασμού της ενόψει της νέας ηλεκτροκίνητης εποχής. Οι υπερσύγχρονες μονάδες θα παράγουν καθοδικά ενεργά υλικά και θα προμηθεύουν περίπου 400.000 μπαταρίες για αντίστοιχα ηλεκτρικά οχήματα. Τα καινοτόμα καθοδικά υλικά θα αυξάνουν την απόδοση των μπαταριών, ενώ παράλληλα θα γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Η έναρξη λειτουργίας των δύο μονάδων παραγωγής αναμένεται το 2022.

«Οι εγκαταστάσεις της Φινλανδίας και της Γερμανίας θα προσφέρουν στους πελάτες μας μια αξιόπιστη και πιο βιώσιμη πρόσβαση σε εξατομικευμένα καθοδικά ενεργά υλικά υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο, πιο κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Δρ. Peter Schuhmacher, Πρόεδρος του Τμήματος Καταλυτών της BASF.  Επενδύοντας στη Φινλανδία και τη Γερμανία, η BASF θα είναι η πρώτη προμηθεύτρια εταιρεία καθοδικών ενεργών υλικών, με εγχώρια παραγωγική ικανότητα στις τρεις κύριες αγορές σήμερα - την Ασία, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη.

Η BASF θα αναδειχθεί σε κορυφαία προμηθεύτρια εταιρεία με μια αξιόπιστη, βιώσιμη και πλήρως εδραιωμένη στην Ευρώπη αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία θα περιλαμβάνει την προσφορά βασικών μετάλλων, ειδικότερα νικελίου και κοβαλτίου, την παραγωγή πρόδρομων υλικών και την παραγωγή καθοδικών υλικών εντός μιας περιοχής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία