BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Συνεργασία ΠΙΝΔΟΣ με Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο ECOTROPHELIA 2020

Η ΠΙΝΔΟΣ Α.Π.Σ.Ι. συμμετείχε για πρώτη φορά, με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

pindos_etoima_geumata

30
0

Η ΠΙΝΔΟΣ Α.Π.Σ.Ι. στα πλαίσια της συνεργασίας της με τα πανεπιστήμια για την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων προϊόντων, και την εκπαίδευση φοιτητών συμμετείχε για πρώτη φορά, με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων  ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

Το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc, καινοτόμο προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής(σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο), είναι ψημένο-κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία (περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές)  και την ευκολία στην κατανάλωσή του καθώς είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.

Από πλευρά πανεπιστημίου για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από πλευράς της ΠΙΝΔΟΥ το έργο συντόνισε η κυρία Σκλιβανίτη Ελένη.
Καθοριστική ήταν και η συμβολή του κου Δημήτρη Στάλκου, αναπληρωτή καθηγητή Διοίκησης & Οικονομίας επιχειρήσεων τροφήμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία