BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Στα πλάνα της Coca-Cola προϊόντα με κανναβιδιόλη

Στο... μικροσκόπιο της μεγαλύτερης εταιρείας αναψυκτικών στον κόσμο Coca-Cola Co μπαίνει η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ποτών με κάνναβη. «Όπως και πολλοί άλλοι στην αγορά ποτών παγκοσμίως, παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη-ψυχότροπης κανναβιδιόλης σαν συστατικό που προάγει τη λειτουργική ευεξία» ανέφερε η ανακοίνωση της Coca-Cola την περασμένη Δευτέρα.

coca-cola-rafi

Ελένη Δούσκα

5
0

Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της με δήλωση στην οποία προέβη τη Δευτέρα, απαντώντας σε ρεπορτάζ του BNN Bloomberg που μετέφερε ότι η Coca-Cola είναι σε συζητήσεις με την εταιρεία Aurora Cannabis Inc στον Καναδά για να αναπτύξει ποτά με το συστατικό κανναβιδιόλη-cannabidiol (CBD), τη μη ψυχότροπη χημική ουσία που υπάρχει στη μαριχουάνα.

Η Coca-Cola φαίνεται να σχεδιάζει να αποτελέσει μέρος της κινητικότητας που παρατηρείται σε μεγάλες εταιρείες οινοπνευματωδών και τσιγάρων με στόχο να δοκιμάσουν την αγορά της κάνναβης και να βρουν συνεργάτες ενόψει της νόμιμης κυκλοφορίας στην αγορά στις 17 Οκτώβρη της μαριχουάνας ως μέσο ψυχαγωγίας (recreational marijuana) στον Καναδά.

Η Coca-Cola και η Aurora, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για ποτά με συστατικό την κανναβιδιόλη αλλά δεν θέλησαν να κάνουν γνωστές συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Η μετοχή της Aurora σκαρφάλωσε κατά 17% ενώ της Coca-Cola ανέβηκε λίγο.

Σημειωτέων, σε ό,τι αφορά τη μπύρα, οι εταιρείες Constellation Brands, Molson Coors και Heineken δραστηριοποιούνται στην αγορά των προϊόντων κάνναβης. Για παράδειγμα, η Lagunitas της Heineken πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ανθρακούχο νερό με γεύση μπύρας, κανναβιδιόλη και τετραϋδροκανναβινόλη, το Hi-F Hops. Υπάρχουν ήδη ποτά διαθέσιμα σε κάποιες αγορές με συστατικό την κανναβιδιόλη από εταιρείες όπως οι Dirty Lemon, Sprig και Kickback.

«Τα ποτά με συστατικό την τετραϋδροκανναβινόλη πιθανόν ταιριάζουν περισσότερο με όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της μπύρας ενώ η κανναβιδιόλη ίσως ταιριάζει περισσότερο στην Coca-Cola. Η επέκταση στον συγκεκριμένο τομέα δε θα πλήξει τη φήμη της Coca-Cola. Αυτό θα ήταν ένα ερώτημα αν η Coca-Cola είχε αποφασίσει να φτιάξει ποτά με συστατικό την τετραϋδροκανναβινόλη», εκτίμησε ο αναλυτής της Liberum, Nico von Stackelberg μιλώντας στο Reuters.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία