BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Οινομαγειρέματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνουν συνταγές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου.

apenesarakapesto

78
0

Λαχταριστά ζυμαρικά συνδυάζονται αρμονικά με πεντανόστιμες σπιτικές σάλτσες, οι οποίες αναδεικνύουν τα αρώματά τους ακόμη και με λίγες σταγόνες κρασί.

 

Απολαύστε τρία ιδιαίτερα πιάτα με ζυμαρικά παρασκευασμένα με τα κρασιά Samena-Μοσχάτο, Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο και Μελισσόμαντρα-Grenache.

 

Πέννες με αρακά και πέστο σπανάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

250 γραμμάρια αρακά βρασμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

120 ml λευκό κρασί Samena

Για το πέστο σπανάκι:

200 γραμμάρια baby σπανάκι

350 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

90 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο

130 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για το πέστο σπανάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το baby σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή του πέστο.

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με τον αρακά για 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί Samena, προσθέτετε τις πέννες μαζί με το πέστο σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


 

Πέννες με κεφτεδάκια και σάλτσα τομάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 16-18 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

500 γραμμάρια πέννες

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά πελτέ τομάτας

2 κουταλιές μέλι

150 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο

3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια:

250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεπτή φέτα ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στημένο

30 ml ελαιόλαδο

50 ml κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο

1 αυγό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά τον κιμά και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί Ποικιλιακά Λουλούδια (Flowers)-Αγιωργίτικο, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει.

Όση ώρα βράζει η σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.

Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Σερβίρετε τις πέννες σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.


Σπαγγέτι με πράσινη πιπεριά, τοματίνια, σαλάμι αέρος, μουστάρδα και μέλι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος βρασίματος: 8-9 λεπτά

Για 4 άτομα

 

Υλικά

500 γραμμάρια σπαγγέτι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια

200 γραμμάρια σαλάμι αέρος κομμένο σε λωρίδες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές μουστάρδα

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα

180 ml λευκό κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ

20 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε για 8-9 λεπτά τα σπαγγέτι και στην συνέχεια τα σουρώνετε.

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πράσινες πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Προσθέτετε το σαλάμι αέρος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτετε την μουστάρδα, το μέλι, το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σβήνετε με το ροζέ κρασί Καλλιγάς–Μελισσόμαντρα Ροζέ, προσθέτετε τα σπαγγέτι μαζί με τα ντοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα σπαγγέτι με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου σας εύχονται καλή απόλαυση!

 

Περισσότερες συνταγές του Αλέξανδρου Παπανδρέου: www.alexandrospapandreou.gr

 

www.gwc-microsite.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:

Τζέσικα Μανιάτη

Τηλ: 210 60 14 317, κιν: 694 6172 125, jmaniati@beyondcommunications.gr

Παναγιώτης Ντάρμος

Τηλ: 210 60 14 125, κιν: 698 2472 019, pntarmos@beyondcommunications.gr

Μαίρη Μαρίπα  

Τηλ: 210 60 14 024, κιν.: 694 5467 076, maripa@beyondcommunications.gr

 

Προφίλ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:


Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

 

Η εταιρεία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της. 

 

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές. Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά τη διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης».

 

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης».  Με τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

 

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε τη στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 γαλλική εταιρεία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία