BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά, η Campbell Soup αποκτά νέο CEO

Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Campbell Soup αναλαμβάνει στα τέλη Ιανουαρίου ο Μαρκ Κλάουζ, ο οποίος κατά το παρελθόν κατείχε διευθυντικές θέσεις στις Pinnacle Foods και Mondelez International.

campbell_soup_

9
0

Ο Κλάουζ θα αντικαταστήσει τον προσωρινό CEO Κιθ Μκλούγλίν, ο οποίος ανέλαβε την θέση αυτή μετά την απότομη αποχώρηση της Ντενίς Μόρισον από τη θέση του CEO τον Μάιο.

Η Campbell πέρασε το φθινόπωρο εγκλωβισμένη σε μια μάχη για τον έλεγχο της εταιρείας με το Third Point, ένα hedge fund με επικεφαλής τον ακτιβιστή επενδυτή Ντάνιελ Λόεμπ. Τον περασμένο μήνα, οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμφωνία διευρύνοντας το συμβούλιο της Campbell από 12 σε 14 μέλη. Το hedge fund έλαβε επίσης λόγο για την επιλογή του νέου CEO.

Με την εξαντλητική πάλη πίσω του και την Clouse στο τιμόνι, η Campbell μπορεί να στηριχθεί στο σχέδιό της να ανακάμψει, ενισχύοντας τις πιο δημοφιλείς ετικέτες της, εστιάζοντας στις βασικές δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και αποεπενδύοντας από τη διεθνή αγορά.

Ο Κλάουζ έχει την υποστήριξη των μετόχων και του hedge fund Third Point. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία τροφίμων, κατέχοντας ανώτερες διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες: διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Pinnacle, η οποία περιλαμβάνει τo Duncan Hines, το Smart Balance και άλλα εμπορικά σήματα τροφίμων για δυόμισι χρόνια. Ήταν στο τιμόνι της εταιρείας όταν αποκτήθηκε από την Conagra νωρίτερα αυτό το έτος. Πριν από αυτό, ο Clouse ήταν κύριος υπεύθυνος ανάπτυξης στη Mondelez. Και πριν από την είσοδό του στη Mondelez, πέρασε 20 χρόνια στη Kraft.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία