Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Με νέο εκτελεστικό μέλος, η Arla Foods, ατσαλώνει το ΔΣ της

Η Arla Foods ανακοίνωσε το διορισμό του Peter Giørtz-Carlsen στο εκτελεστικό της συμβούλιο, σε μια κίνηση που η γαλακτοβιομηχανία υποστηρίζει πως θα «ενισχύσει την ηγεσία και την εταιρική διακυβέρνηση» στην επιχείρηση.

arlanew

48
0

Ο διορισμός του έχει ισχύ από την πρώτη Φεβρουαρίου, και έρχεται σε μια περίοδο που η πολυεθνική γαλακτοβιομηχανία έχει αρκετά ανοικτά μέτωπα, και λόγω Brexit, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα στις αγορές εκτός της ΕΕ.

Ο Giørtz-Carlsen, 45, προσχώρησε για πρώτη φορά στην Arla ως μέλος του Γραφείου Εταιρικής Στρατηγικής το 2003. Συνέχισε αναλαμβάνοντας μια σειρά από διευθυντικές θέσεις τόσο στη Δανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο για την επιχείρηση, προτού ανακηρυχθεί εκτελεστικός αντιπρόεδρος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της το 2016. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της ένωσης εμπορικών σημάτων της AIM και συμμετέχει στο Συμβούλιο Πολιτικής και Ζητημάτων στο IGD.

Εκτελεστικά Καθήκοντα

Σχολιάζοντας τον διορισμό, ο πρόεδρος της Arla Foods, Jan Toft Nørgaard, δήλωσε: «Καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας έχουμε ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχει ενεργήσει ως δεξί χέρι στον CEO, πέρα από τα υπόλοιπα εκτελεστικά καθήκοντα που διατηρεί.

«Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Povl Krogsgaard, συνταξιοδοτήθηκε πριν από ένα χρόνο, λειτουργούμε χωρίς κάποιον σε αυτήν τη θέση, και ως εκ τούτου χαίρομαι που, με τον διορισμό του Peter Giørtz-Carlsen, δημιουργούμε και πάλι ένα εκτελεστικό συμβούλιο δύο ατόμων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Έχουμε μια πολύ συναρπαστική και απαιτητική ατζέντα μπροστά από εμάς, καθώς ακολουθούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης εκτός Ευρώπης και ξεκινάμε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που θα κάνουν τη συνολική μας αλυσίδα αξίας περισσότερο βιώσιμη», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος, Peder Tuborgh. «Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε προκλήσεις λόγω του Brexit. Ως εκ τούτου, χαίρομαι με τη νέα σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού τώρα μπορώ να αξιοποιήσω ένα διμερές Εκτελεστικό Συμβούλιο, για να μοιραστώ μερικά από τα καθήκοντα που μπορούν να αναλάβουν μόνο τα ανώτατα διοικητικά στελέχη» κατέληξε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία