BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Δύο χρυσά στο Λονδίνο για το ελαιόλαδο της ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας Α.Ε. κέρδισε δύο Χρυσά Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λονδίνου για το έτος 2019, (London International Olive Oil Competition 2019) στην κατηγορία της οργανοληπτικής εξέτασης.

_DSC0717

93
0

Ο αριθμός των δειγμάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν 433 από 20 διαφορετικές χώρες που κρίθηκαν από 16 κριτές που προέρχονταν από 12 διαφορετικές χώρες όπως Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Αυστραλία, , Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία κλπ.

 

Οι συμμετοχές αφορούσαν:

  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία “DORIAN” ή «ΔΩΡΙΚΟ» που χρησιμοποιούμε εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά αλλά και σε χώρες του εξωτερικού
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ΛΑΚΩΝΙΑ (PGI LAKONIA), το οποίο έχει τοποθετηθεί στην αγορά της Νέας Υόρκης και σε delicatessen σημεία εμπορίας

 

Τα ελαιόλαδα που επέλεξε το Χημείο της Ε.Α.Σ. Λακωνίας για την τυποποίηση των δύο ετικετών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, προήλθαν αποκλειστικά και μόνο από το νομό Λακωνίας και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Λάκωνες ελαιοκαλλιεργητές και ελαιοτριβείς.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Λονδίνου αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειας που λαμβάνει χώρα στην ΕΑΣ Λακωνίας και έχει ως γνώμονα την προσήλωση στην ποιότητα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λακωνικού ελαιολάδου. Είναι σίγουρο ότι η διάκριση αυτή θα συντελέσει στην αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας του επώνυμου τυποποιημένου λακωνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία