BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Πανώλη και Τραμπ κόβουν κατά 20 εκατ. τα κέρδη της Louis Dreyfus

Οι αρνητικές επιπτώσεις των αναταραχών στο διεθνές εμπόριο, σε συνδυασμό με την αφρικανική πανώλη των χοίρων, αντικατοπτρίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα της Louis Dreyfus, η οποία βλέπει τα κέρδη της μειωμένα και τις προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς τόσο δυσοίωνες όσες ήταν στις αρχές της.

trito_4

11
0

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα ανέτρεψαν την ανάκαμψη των κερδών του ομίλου κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και φωτογράφισαν τις πιέσεις στις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς προσπαθούν να βγουν από μια περίοδο πτώσης των περιθωρίων κέρδους στον τομέα προμήθειας και μεταφοράς σιτηρών και ελαιούχων σπόρων.

Η ιδιωτική Louis Dreyfus Co (LDC) ανακοίνωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 73 εκατ. δολαρίων, έναντι 91 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η κλιμάκωση του δσμολογικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δυσκόλεψε την αγορά σόγιας, ενώ η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων υποχώρησε περαιτέρω τη ζήτηση ζωοτροφών με βάση τη σόγια, αποδεκατίζοντας αγέλες χοιροειδών στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, ανέφερε η LDC.

«Βλέπουμε ότι οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς εξακολουθούν να υφίστανται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και αναμένουν ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2020», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ian McIntosh σε δήλωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος ανέλαβε πριν από ένα χρόνο μετά την ξαφνική αναχώρηση του προκάτοχου Gonzalo Ramirez Martiarena μαζί με τον πρώην επικεφαλής οικονομικών Armand Lumens, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν εντούτοις «υγιή» και περιελάμβαναν βελτιωμένους αριθμούς σε προϊόντα όπως το βαμβάκι και ο καφές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία