BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος για τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ

Στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ως καυσίμου, για τη λειτουργία των παραγωγικών της μονάδων, προχωρά η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», του ομίλου Σαράντη, σε μια προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού της κόστους, αλλά και του «αποτυπώματος» άνθρακα στο περιβάλλον.

olimpos_2

Λεωνίδας Λιάμης

19
0

Προς την κατεύθυνση αυτή η γνωστή γαλακτοβιομηχανίας υπέγραψε σχετική σύμβασης σύνδεσης των εγκαταστάσεών της με το δίκτυο της «ΕΔΑ ΘΕΣΣ», από την οποία θα προμηθεύεται, εφεξής 3,5 εκατ. Nm3 φυσικού αερίου ετησίως, για την κάλυψη των αναγκών της.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας της Ελληνικά Γαλακτοκομεία είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού η επιχείρηση κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, στον γαλακτοτυροκομικό τομέα.

Η σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε μεταξύ του, Διευθύνοντος Συμβούλου της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.», κ. Σαράντη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα, και της Διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κας Καλογήρου.

«Η μετάβαση στη χρήση φυσικού αερίου από τις μονάδες παραγωγής της βιομηχανίας, συμβάλει στον στόχο για περιορισμό του ενεργειακού κόστους και ταυτόχρονα και στη βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης», αναφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και υπογραμμίζει πως η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με σε σημαντική εμπορική παρουσία στην Ευρώπη και την Αμερική, προβαίνει σε επενδύσεις που αποφέρουν περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζοντας στοχευμένη στρατηγική για την ενσωμάτωση, στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου που αναπτύσσει, ενεργοβόρων βιομηχανιών, εμφάνισε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα στο οκτάμηνο του 2020. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ξεπέρασε τα 42,62 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 31,45 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. «Η Εταιρεία, παρά τις συνθήκες ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Κορωνοϊού, υλοποιεί χωρίς αποκλίσεις το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική και αειφόρο ανάκαμψη της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία