BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η FrieslandCampina κάνει το βήμα για φιάλες 100% rPET

Η FrieslandCampina ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει φιάλες PET από 100% ανακυκλωμένο υλικό από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

frieslandcampina

13
0

Ο γαλακτοκομικός συνεταιρισμός υποστηρίζει ότι η κίνηση χονδρικής σε ανακυκλωμένο PET (rPET) για τις φιάλες θα αποτρέψει την παραγωγή σχεδόν 1,9 εκατομμυρίων κιλών νέου πλαστικού.

Καθώς οι φιάλες PET μπορούν να ανακυκλωθούν μόνο εάν ο καταναλωτής έχει αφαιρέσει την ετικέτα, η FrieslandCampina έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο «φερμουάρ» που διευκολύνει τον διαχωρισμό των ετικετών από τη φιάλη.

Ο Patrick van Baal, παγκόσμιος διευθυντής ανάπτυξης συσκευασιών στη FrieslandCampina, δήλωσε: «Με το 100% ανακυκλωμένο μπουκάλι PET, η FrieslandCampina κάνει ένα νέο βήμα για να κάνει τη συσκευασία της κυκλική.

«Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε πλήρως κυκλικοί. Γι 'αυτό αυξάνουμε το ανακυκλωμένο περιεχόμενο των φιαλών PET από 20% σε 100%. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο γιατί για να επιτύχουμε τους στόχους μας για βιωσιμότητα, όλες οι συσκευασίες πρέπει πρώτα να ανακυκλώνονται ή / και να επαναχρησιμοποιούνται.

Η FrieslandCampina λέει ότι στο παρελθόν αποφάσισε να στραφεί σε PET για όλα τα μπουκάλια κατανάλωσης, επειδή το PET μπορεί δυνητικά να είναι πλήρως κυκλικό, είναι ελαφρύ και έχει αποτύπωμα χαμηλού άνθρακα.

Με τις τελευταίες αλλαγές στο σχεδιασμό, η FrieslandCampina ισχυρίζεται ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία στον γαλακτοκομικό τομέα που θα κάνει τις φιάλες της «σχεδόν» κυκλικές για τις μάρκες της στις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουγγαρία.

Η FrieslandCampina ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλα τα προϊόντα της ολλανδικής Campina θα παράγονται χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια που παράγεται από τους αγρότες της.

Πηγή: foodbev.com

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία