BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η νέα επένδυση 125 εκ. ευρώ της Παπαστράτος και η στρατηγική της

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα επένδυση και παρουσίασε τη στρατηγική της για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην εκδήλωση για την επέτειο των 90 χρόνων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2021..

thumbnail_Capture6

77
0

Της Νατάσας Σινιώρη
«Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μέσα στο DNA μας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 90 χρόνων της εταιρείας. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη νέα μεγάλη επένδυση των 125 εκ. ευρώ που πραγματοποιεί η εταιρεία και μοιράστηκε με τον κόσμο την στρατηγική για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και εργαζόμενοι και συνεργάτες της Παπαστράτος.

Οι ομιλητές μίλησαν για την εταιρεία και αναφέρθηκαν στην καινοτομία της. Η εταιρεία Παπαστράτος αποτελεί σήμερα ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς ψηφιακού μετασχηματισμού. Από μια παραδοσιακή εταιρεία παραγωγής τσιγάρων εξελίχθηκε σε μια εταιρεία παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων, γράφοντας ένα καινούργιο, ψηφιακό κεφάλαιο στην μακρόχρονη ιστορία της. Αποτελεί μια εταιρεία που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις της εποχής της και εξελίσσεται, που επενδύει στην παραγωγή και τους ανθρώπους της, που είναι ανταγωνιστική και ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Ο κ. Χαρπαντίδης παρουσίασε με λεπτομέρειες τη στρατηγική της εταιρείας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται σε πέντε πυλώνες με σαφείς, μετρήσιμους στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίτευξης.

Αναλυτικά:

1. Καινοτομία προϊόντων.

· Α. Μέχρι το 2025, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα να έχει μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύριο. Είτε διακόπτοντάς το, είτε στρεφόμενοι σε εναλλακτικά, καλύτερα σε σύγκριση με το τσιγάρο προϊόντα.

· Β. Μέχρι το 2023, το 75% των καθαρών εσόδων της Παπαστράτος να προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα.

2. Υποδειγματική λειτουργία.

· Α. Μέχρι το 2023, το 100% των νέων ηλεκτρονικών συσκευών να φέρει τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας. Ένας επιπλέον, «έξυπνος» μηχανισμός που θα αποκλείει τη χρήση των προϊόντων μας από ανήλικους.

· Β. Μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να έχει μειωθεί κατά 30% η φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

3. Εργαζόμενοι και συνεργάτες.

· Α. Μέχρι το 2023 το 40% των διευθυντικών θέσεων της Παπαστράτος να καλύπτεται από γυναίκες.

· Β. Μέχρι το 2023, οι άνθρωποι της Παπαστράτος να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

4. Περιβάλλον.

· Α. Εντός του 2021 καταργούνται τα πλαστικά μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος.

· Β. Έως το 2025 να έχει μειωθεί κατά 20% η κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% η κατανάλωση νερού.

5. Κοινωνία.

Η Παπαστράτος διαθέτει κατά μέσο όρο 750.000 ευρώ κάθε χρόνο, σε τακτικές και έκτακτες πρωτοβουλίες στήριξης προς το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, κατευθύνει πλέον τους πόρους της:

· Α. Κατά 50% σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και τον ρόλο της στο κοινωνικό σύνολο.

· Β. Κατά 50%, σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αναφορικά με την επένδυση των 125 εκ. ο κ. Χαρπαντίδης εξήγησε ότι αυξάνεται η δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου με την εγκατάσταση καινούργιων γραμμών παραγωγής, με την αναβάθμιση των υπαρχουσών γραμμών για την παραγωγή προϊόντων επόμενης γενιάς του IQQS και τον εκσυγχρονισμό του Λιθογραφείου. Πρόσθεσε ακόμα ότι μέσω της επένδυσης θα επεκταθούν οι εξαγωγές και θα αυξηθεί το ανθρώπινο δυναμικό κατά 115 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται. Αναφερόμενος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας δήλωσε: «Μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τις δυσκολίες από το εξωτερικό περιβάλλον, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Και αυτό η Παπαστράτος γνωρίζει καλά πώς να το κάνει και το κάνει καλά».


Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος μίλησε για τη διαχρονική συνεισφορά της εταιρείας και τις ηθικές της αξίες. «Είναι πολύ αισιόδοξο, το γεγονός ότι μια Ελληνική εταιρεία, με ρίζες στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας κατόρθωσε στη διάρκεια των ετών να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι επίσης ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι η Παπαστράτος αναπτύσσεται βασισμένη σε ηθικές αξίες που αφορούν στο καλό του κοινωνικού συνόλου». Τέλος, αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο και τόνισε ότι το όραμα αυτό αποτελεί και εθνικό στόχο για την επόμενη δεκαετία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία