BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Είσοδο στο βιολογικό βαμβάκι ετοιμάζει ο ΕΝΙΠΕΑΣ με την βοήθεια Γάλλων

Με τριετές πιλοτικό πρόγραμμα και την συνεργασία με γαλλικό διεθνή οργανισμό κάνει το ντεμπούτο του ο ΕΝΙΠΕΑΣ στην παραγωγή βιολογικού βάμβακος.

202012011348209312__1_

52
0

Την ανάπτυξη συνεργασίας στην παραγωγή βιολογικού βαμβακιού συζήτησαν σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ενιπέας με το διεθνή οργανισμό Earthworm Foundation από τη Γαλλία.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γάλλοι ερευνητές Gregorie, Jacob Sibylle Bourguignat, οι συνεργάτες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γούσιος Δημήτρης και Γάκη Δήμητρα, ο γεωπόνος του συνεταιρισμού Βαγγέλης Κατσαούνης και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Θανάσης Καραίσκος και Νίκος Γούσιος αντίστοιχα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της συνεργασίας αρχικά υπό τη μορφή 3ετούς πιλοτικού προγράμματος βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού για την αντιμετώπιση των δυσκολιών (ζιζάνια, προσβολές από έντομα, ….) και στη συνέχεια ευρεία παραγωγή βιολογικού βαμβακιού για πελάτες του φορέα Earthworm Foundation. Πηγή: ifarsala

 

Στη συνεργασία αυτή θα καλεστούν να συμμετέχουν τοπικά Πανεπιστήμια από τη Θεσσαλία, το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης και Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα καθώς και εξειδικευμένοι τοπικοί επιχειρηματίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία