BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

O όμιλος Barilla δεσμεύεται για έναι πιο βιώσιμο πλανήτη

Μέσα από τη νέα Έκθεση Βιωσιμότητας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο Όμιλος Barilla κάνει πράξη την δέσμευσή του για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των ανθρώπων και των κοινοτήτων καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

barrila_pasta

46
0

Με στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές καλής ποιότητας και θρεπτικά ισορροπημένα τρόφιμα που προέρχονται από υπεύθυνες αλυσίδες εφοδιασμού, ο Όμιλος Barilla επισημοποιεί τη δέσμευσή του με καλές πρακτικές σε βασικούς τομείς: μείωση των εκπομπών, ενίσχυση των βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού, ανάπτυξη βιώσιμων και καινοτόμων προϊόντων και συσκευασιών με προδιαγραφές ανακύκλωσης.

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Όμιλος Barilla έχει αναδιαμορφώσει 476 προϊόντα, βελτιώνοντας το διατροφικό τους προφίλ και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 31% και την κατανάλωση νερού κατά 23% για κάθε τόνο τελικού προϊόντος. Παράλληλα, η διακίνηση του 70% των προϊόντων του από την Ιταλία στην Γερμανία πραγματοποιείται με διατροπικές μεταφορές εξοικονομώντας περίπου 6.000 τόνους CO2.

Ξεκινώντας από το χωράφι, ο Όμιλος Barilla προωθεί και επιλέγει γεωργικές πρακτικές με χαμηλότερο αντίκτυπο για κάθε μία από τις στρατηγικές αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού του, προκειμένου να συμβάλει θετικά στις κοινότητες των καλλιεργητών και στον Πλανήτη, εξασφαλίζοντας επίσης δίκαιη αμοιβή. Το 2020 ολοκλήρωσε το δεκαετές επενδυτικό του πλάνο για την ανάπτυξη έργων βιώσιμης γεωργίας. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να αυξηθεί κατά 19% επιπλέον ο εφοδιασμός πρώτων υλών που προέρχονται από υπεύθυνες αλυσίδες με 10.000 επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτό.

Η συσκευασία των προϊόντων Barilla αφηγείται επίσης μια ιστορία σεβασμού για τους πόρους του πλανήτη. Η Barilla έχει δεσμευτεί και  σχεδιάζει συσκευασίες με προδιαγραφές ανακύκλωσης με σκοπό να φτάσει στο 100% μέσα στους επόμενους μήνες (ήδη το 99,6% τηρούν τις προδιαγραφές). Για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της συσκευασίας όλο και περισσότερο, οι κατευθυντήριες αρχές που εμπνέουν την Barilla περιλαμβάνουν τη χρήση χαρτιού και χαρτονιού για την αντικατάσταση των πλαστικών, όπου αυτό επιτρέπεται με βάση την ασφάλεια και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Επιπλέον, σημαντική είναι και  η χρήση παρθένων ινών και χαρτονιού από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση.

Το 2020, ο Όμιλος Barilla ήταν επίσης η πρώτη ιταλική εταιρεία που κέρδισε το "Catalyst Award", για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών σε διοικητικές θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, είναι αισθητή και η στήριξή του στις κοινότητες, σε μια χρονιά που έχει επηρεαστεί σοβαρά από την πανδημία Covid-19, μια χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας ο Όμιλος Barilla δώρισε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ και πάνω από 4.170 τόνους προϊόντων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως στην πυραμίδα που καθορίζεται κάθε χρόνο από το BBFAW (Business Benchmark on Farm Animal Welfare),  για το 2020 η Barilla ήταν η μόνη ιταλική εταιρεία που έφτασε στο δεύτερο επίπεδο, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της από το 2019, που ήταν στο τρίτο επίπεδο. Έτσι η Barilla επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως νοιάζεται για την καλή διαβίωση των ζώων.

 

Η Barilla έχει επίσης τηρήσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για Υπεύθυνο Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικές Πρακτικές στην Αλυσίδα Εφοδιασμού Τροφίμων, επισημοποιώντας τη δέσμευσή της σε τρεις τομείς: μείωση εκπομπών, βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού και συσκευασίες.

Το πάθος για  την ποιότητα, η συνεχής αναζήτηση θρεπτικών και γευστικών συνταγών, καθώς και η ικανότητα συνδυασμού παράδοσης και καινοτομίας οδήγησαν ένα μικρό κατάστημα ψωμιού και ζυμαρικών που άνοιξε στην Πάρμα το 1877 στο να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά ζυμαρικών. Αυτή την στιγμή ο Όμιλος Barilla κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά έτοιμων σαλτσών στην Ηπειρωτική Ευρώπη και είναι ο κορυφαίος παραγωγός προϊόντων αρτοποιίας στην Ιταλία και τραγανών αρτοποιημάτων στις σκανδιναβικές χώρες απασχολώντας συνολικά 8.591 άτομα παγκοσμίως σε περισσότερες από 100 χώρες με 30 τόπους  παραγωγής.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία