BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ο Carlo Licciardi νέος πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Σιτηρών

Ο Carlo Licciardi εξελέγη πρόεδρος της Anacer, της Εθνικής Ένωσης Παραγωγών Δημητριακών της Ιταλίας.

carlo_licciardi

103
0
 Ο κ. Licciardi, διευθύνων σύμβουλος της Cofco International, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ένωσης, τόνισε τα κρίσιμα ζητήματα της στιγμής που επηρεάζουν την παγκόσμια αγορά δημητριακών, ξεκινώντας από την ουκρανική κρίση

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία εμποδίζει την είσοδο 25 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών στη διεθνή αγορά. Αυτό έχει οδηγήσει σε ισχυρές οικονομικές επιπτώσεις, αρχής γενομένης από την άνοδο των τιμών, αλλά και σε κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως στην αφρικανική ήπειρο».

«Με τον αποκλεισμό της ουκρανικής και της ρωσικής αγοράς, από τις οποίες η Ιταλία δεν εξαρτάται», υπενθύμισε ο Licciardi, «έπρεπε να αυξήσουμε τις εισαγωγές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι αρκετές χώρες αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις εξαγωγές σιταριού, ενώ οι σοδειές του 2022 αναμένεται να μειωθούν. Όλα αυτά ωθούν τις τιμές προς τα πάνω, οπότε είναι δύσκολο να πούμε πότε θα ξαναδούμε ομαλοποίηση των τιμών. Η κατάσταση θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία