BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Έγκριση του ΒΙΟΕΛΛΑΣ ως προς το πρότυπο Crops for Processing Cf

Την πιστοποίηση Crops for Processing Cf θα παρέχει στο εξής το ΒΙΟΕΛΛΑΣ που από 18/9/2018 είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που έχει εγκριθεί από την  GLOBALGAP για την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

bioellas_foto_logo

Χρήστος Διαμαντόπουλος

12
0

Σύμφωνα με την εταιρεία το πρότυπο CfP καλύπτει τις καλλιέργειες που τα προϊόντα τους πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία (κατεψυγμένα, αποξηραμένα, χυμοί, οίνος, ελαιόλαδο κτλ.).

Το πρότυπο CfP διαφοροποιείται από το πρότυπο IFA στα ακόλουθα σημεία:

Στο CfP τα προϊόντα δεν καταναλώνονται ποτέ φρέσκα και επεξεργάζονται.

Στο CfP η ισχύς του πιστοποιητικού είναι τριετής ενώ στο IFA ετήσια.

Στο CfP η επιτόπια επιθεώρηση γίνεται κατ’ ελάχιστο κάθε τρία χρόνια ενώ το IFA ετησίως.

Η παραγωγή προϊόντων που προορίζονται για επεξεργασία συνεπάγεται διαφορετικούς κινδύνους σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και ως εκ τούτου το πρότυπο CfP προσεγγίζει την αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης διαφορετικά.

«Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ τηρώντας τη δέσμευση του για την ικανοποίηση των πελατών του διασφαλίζοντας την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία προσθέτει άλλο ένα πρότυπο πιστοποίησης στο ήδη ευρύ φάσμα των υπηρεσιών του.

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ στελεχώνεται από επιθεωρητές (Auditors & Inspectors),  αξιολογητές και εκπαιδευτές (Ιn-House Trainers) εγκεκριμένους από την GLOBALGAP με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της πιστοποίησης και της ασφάλειας στον αγροδιατροφικό τομέα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία