BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Νέα βάση δεδομένων eAmbrosia για προϊόντα με Γεωγραφικές Ενδείξεις

Ξεκινά η λειτουργία του eAmbrosia – Μητρώο προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, το οποίο θα δίνει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για όλα τα προϊόντα με Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων για την κατάσταση του καθενός: αν δηλαδή βρίσκεται σε στάδιο αίτησης (applied), αν είναι δημοσιευμένο (published), ή καταχωρημένο (registered), και παραπομπή στο νομικό καθεστώς.

pge_3

Αλίκη Χουλιάρα

23
0

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου και η λειτουργία της θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις μέσα στο 2019. Αρχικά, η δημόσια βάση δεδομένων περιλαμβάνει μόνο κρασιά προστατευμένων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην ΕΕ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα έχει συμπεριλάβει τα ποτά και έως το τέλος του τρέχοντος έτους όλα τα προϊόντα αγροδιατροφής θα είναι μέρος του eAmbrosia.

Σχεδιασμένο να αντικαταστήσει τις τωρινές βάσεις δεδομένων, που στην περίπτωση του κρασιού είναι η e-Bacchus, των ποτών η e-Spirit-Drinks και του φαγητού η Door, η eAmbrosia θα δίνει τη δυνατότητα εύκολης αναζήτησης σε εύχρηστο περιβάλλον και θα ενισχύσει την ανοιχτή πρόσβαση για παραγωγούς, τις αρχές των χωρών και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα.

Οι Γεωγραφικές Ενδείξεις στην ΕΕ προστατεύουν περισσότερα από 3.400 ονόματα προϊόντων ώστε να αναδειχθούν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και οι ειδικές παραδοσιακές γνώσεις των παραγωγών τους. Κάθε Γεωγραφική Ένδειξη αφορά τους συγκεκριμένους κανόνες που προσδιορίζουν πώς φτιάχνεται ένα προϊόν, ενώ λειτουργούν σαν εγγύηση για την ποιότητα του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία