BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Νέα πρότυπα AGRO 2 σε διαβούλευση από τον ΕΛΓΟ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα τα σχεδία προδιαγραφών που αφορούν στα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, πρότυπα της σειράς AGRO 2, που ενοποιεί παλαιότερα πρότυπα, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία δύο νέων προτύπων που αφορούν στην τυποποίηση, συσκευασία προϊόντων και στην εκκόκκιση του βάμβακος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

oloklirwmeni-diaxeirisi

13
0

Η δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 (http://www.opengov.gr/consultations/?p=3901), συγκεκριμένα τέθησαν τα εξής:

α) σχέδια αναθεώρησης των προτύπων AGRO 2-1 και AGRO 2-2 (προδιαγραφές για όλη τη φυτική παραγωγή), στα οποία ενσωματώθηκαν στοιχεία από τα πρότυπα AGRO 2-2/1, AGRO 2-2/2 και AGRO 2-2/3 αντικαθιστώντας την ξεχωριστή έκδοσή τους (προδιαγραφές σε ορισμένα είδη καλλιεργειών).

 

β) δύο (2) νέα σχέδια προτύπων (AGRO 2-3 και AGRO 2-4),  που αφορούν στην τυποποίηση/συσκευασία προϊόντων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και στην εκκόκκιση του βάμβακος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αντίστοιχα, με σκοπό τη συνέχεια της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην υπόλοιπη αλυσίδα παραγωγής.

 

γ) σχέδια Κατευθυντήριων Οδηγιών για την πιστοποίηση των προτύπων AGRO 2-1, AGRO 2-2, AGRO 2-3 και AGRO 2-4.

 

Τα σχέδια προτύπων και κατευθυντήριων οδηγιών που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να υποβάλει τις παρατηρήσεις του είναι τα ακόλουθα:

2-1: «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη AGRO Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 1: Προδιαγραφή».

  • AGRO 2-2: «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 2: Απαιτήσεις για την εφαρμογή στη φυτική παραγωγή».
  • AGRO 2-3: «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 3: Απαιτήσεις για την τυποποίηση/συσκευασία ή/και διάθεση στην αγορά προϊόντων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης».
  • GRO 2-4: «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή, Μέρος 4: Απαιτήσεις για την εκκόκκιση ή/και διάθεση στην αγορά εκκοκκισμένου βάμβακος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης».
  • Κατευθυντήρια Οδηγία για την πιστοποίηση ως προς τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2.
  • Κατευθυντήρια Οδηγία για την πιστοποίηση ως προς το πρότυπο AGRO 2-3.
  • Κατευθυντήρια Οδηγία για την πιστοποίηση ως προς το πρότυπο AGRO 2-4.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία