BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

«Fish from Greece», νέο πρότυπο πιστοποίησης TÜV Austria Hellas

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, o κορυφαίος οργανισμός επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, επιλέχθηκε από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), για τον σχεδιασμό του νέου σχήματος πιστοποίησης Fish from Greece. To σχήμα πιστοποίησης ήδη παραδόθηκε και αξιολογήθηκε ότι πληροί όλες τις τεχνικές απαιτήσεις που τέθηκαν. Το φιλόδοξο πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ υποστηρίζεται ότι αποτελεί εχέγγυο νέας πνοής στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας.

atuvaystriahellaslogo2

17
0

Συγκεκριμένα, η TÜV AUSTRIA HELLAS, ως στρατηγικός συνεργάτης στη συγκεκριμένη καινοτόμα ενέργεια, ανέπτυξε το σχήμα πιστοποίησης σε τρεις άξονες: α) τη διαδικασία και τα βήματα της πιστοποίησης, β) τις αρχές και το πλαίσιο της θεσμικής θωράκισης και διασφάλισης ποιότητας και γ) τα κριτήρια (προδιαγραφές) που θα χρειάζεται να πληρούν οι εταιρείες που θα επιλέξουν να το εφαρμόσουν.

Οι θεμελιώδεις στόχοι του σχήματος, όπως αποτυπώνονται στο «Πρωτόκολλο Επιθεώρησης» είναι να:

- καθιερώσει ένα κοινό πρότυπο με ένα ομοιόμορφο σύστημα αξιολόγησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας που είναι μέλη της ΕΛΟΠΥ

- συνεργαστεί με αξιόπιστους οργανισμούς πιστοποίησης

- δημιουργήσει ένα κοινό και διαφανές πλαίσιο για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας των μελών της οργάνωσης

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και παρουσίασης του νέου σχήματος, ο Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS, ανέφερε: «Για όλους εμάς στην TÜV AUSTRIA HELLAS, η σύνθεση ενός καινοτόμου προτύπου πιστοποίησης με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των ψαριών της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και την ενίσχυση της θέσης των τοπικών παραγωγών στην ελληνική και διεθνή αγορά, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση. Με ευθύνη και πίστη στην ποιότητα των ψαριών που παράγει η χώρα μας, εργαστήκαμε με συνέπεια μαζί με την ΕΛΟΠΥ, ώστε να έχουμε στη χώρα μας το πρώτο σχήμα πιστοποίησης ποιότητας του ελληνικού ψαριού με στόχο την ανάδειξη των ανώτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και συνάμα εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την αξία της ελληνικής παραγωγής».

Ο Απόστολος Τουραλάς, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία με την TÜV AUSTRIA HELLAS: «Στην Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) επιλέγουμε τον δρόμο της καινοτομίας, της εξέλιξης, της εξωστρέφειας και της προόδου, πιστεύοντας ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη του κλάδου μας θα προέλθει από τολμηρές και μακρόπνοες πρωτοβουλίες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, το πρότυπο Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης εκφράζει την αυτοδέσμευση των μελών μας για εγγυημένη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας με τη σήμανση ‘Fish from Greece’, εξασφαλίζοντας σημαντική προστιθέμενη αξία για το ελληνικό ψάρι. Το συγκεκριμένο σχήμα πιστοποίησης θα δοκιμαστεί εντατικά και θα εξελίσσεται διαρκώς, σύμφωνα με τις προκλήσεις της αγοράς. Η συνεργασία της ΕΛΟΠΥ με την TÜV AUSTRIA HELLAS υπήρξε υποδειγματική και οφείλω να επισημάνω ότι το χρονοδιάγραμμα καθώς και οι προδιαγραφές που θέσαμε τηρήθηκαν απόλυτα.»

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, με έμφαση στη δημιουργία και παροχή πιστοποιήσεων υψηλών προδιαγραφών που απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς, αξιοποιεί τη μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία των 25 χρόνων, για να αναδείξει συνεργαζόμενη με την ΕΛΟΠΥ, την υψηλή ποιότητα των ελληνικών ψαριών παράγοντας αξία για την ελληνική παραγωγή.

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA HELLAS

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α.  Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου,  το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.tuvaustriahellas.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία