Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Τρίτη χρονιά στα δύσκολα το σκληρό, συγκυριακά στη χειρότερή του στιγµή το βαμβάκι

Τρίτη χρονιά στα δύσκολα κινείται το σκληρό σιτάρι, γεγονός που αναστέλει τη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της παραγωγής στη χώρα μας. Θετικά σημάδια δίνουν, προς το παρόν, μόνο τα προγράμματα συμβολαιακής με τις βιομηχανίες ζυμαρικών.

sitari2_triti_xronia_diskola

547
1

Μια ενδελεχής εξέταση της κατάστασης δείχνει ότι δεν έχουν γίνει σε όλο το εύρος οι κατάλληλες κινήσεις προσαρμογής, ενώ είναι ο τρίτος χρόνος που οι τιμές στο σκληρό σιτάρι παραμένουν σε «χαμηλή πτήση» και κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη των 20 λεπτών. 

Αυτό έχει απογοητεύσει πολλούς παραγωγούς, οι οποίοι αναζητούν αυτό τον καιρό λύσεις σε ομοειδή προϊόντα με την ελαιοκράμβη να «κλέβει» ήδη κάποιες εκτάσεις.

Εν τω μεταξύ συγκυριακά στη χειρότερή του στιγµή βρίσκεται το τελευταίο διάστηµα το βαµβάκι, παρά τα θεµελιώδη που το θέλουν να έχει φέτος µία πολύ καλή χρονιά. Από τη µία η χρηµατιστηριακή πίεση, σε συνδυασµό µε το ενισχυµένο δολάριο και από την άλλη οι πρόσφατη κακοκαιρία που έγραψε κάποιες απώλειες ποιότητας ιδιαιτέρως στην περιοχή της Βοιωτίας, δείχνουν να αποθαρρύνουν τους καλλιεργητές και να αφήνουν «µπόλικο χώρο» στους εκκοκκιστές να κάνουν άλλη µια χρονιά το… παιχνίδι τους. Ωστόσο, οι αναλυτές επιµένουν ότι τα θεµελιώδη υπάρχουν και η αγορά είναι µπροστά, γι’ αυτό και συνιστούν υποµονή.

Η τελευταία είδηση στο µέτωπο των τιµών έρχεται από τα εκκοκκιστήρια Κουρούδη, στα οποία ο παραγωγός πληρώνεται σήµερα µε 50 λεπτά το κιλό για συµβόλαια που κλείνουν το ∆εκέµβριο ή µε 45 λεπτά το κιλό αν το κρατήσει ανοιχτό έως τον ερχόµενο Μάιο. 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-10-2018 17:12Σταμάτης Κουρούδης

Άλλα αντί άλλων. Η τελευταία παράγραφος καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Καιρός να σοβαρευτείτε εκεί στο Agronews

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία