Το ρύζι ξεκινά φέτος από υψηλότερη βάση σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι, οι οποίοι αποτελούν τους κυριότερους πελάτες για τα ελληνικά ρύζια της μεσόσπερμης κατηγορίας Japonica δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους στα εμπορικά στέκια.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό ακτινίδιο διατηρεί την πλεονεκτική του θέση στις διεθνείς αγορές, παρά την μεγάλη παραγωγή που σημειώθηκε στο νότιο ημισφαίριο αλλά και την βελτίωση της Ιταλικής παραγωγής, με τους παραγωγούς να πληρώνονται πάνω κάτω στις ίδιες τιμές με πέρυσι για τα πολύ ποιοτικά.
Διαβάστε αναλυτικότερο ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 20/10/2018