Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Μόνο ανοδικός ο δρόµος στο βαµβάκι, με δυσκολίες η σπορά στα σκληρά

Με τις τιµές για τα ανοιχτά συµβόλαια λίγο κάτω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα, δηλαδή στα επίπεδα των συµβολαίων του Μαρτίου ’19 γίνονται οι λιγοστές πράξεις το τελευταίο διάστηµα στο βαμβλακι. Το κλίµα αρχίζει κάπως να ζεσταίνεται ξανά στην αγορά. Από τη µία η Τουρκία αρχίζει να µπαίνει ξανά στο παιχνίδι και από την άλλη το δολάριο παραµένει ισχυρό έναντι του ευρώ. Ωστόσο, οι παραγωγοί δηλώνουν απογοητευµένοι αφού οι ελπίδες που είχαν το καλοκαίρι για τιµή κοντά στα 60 λεπτά το κιλό διαψεύστηκαν.

vamvaki_fyllo679

1249
0

Την ίδια στιγμή όσον αφορά το σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά, η έστω µικρή άνοδος των τιµών σκληρού σίτου στο εξωτερικό έδωσε µια ελπίδα για καλύτερες τιµές στο εσωτερικό. Η δυναµική και στις δύο περιπτώσεις στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο άσχηµο ή όψιµο ξεκίνηµα, λόγω καιρικών συνθηκών, στις νέες σπορές. Μένει να δούµε αν θα ξεκολλήσουµε από τις σύνηθες τιµές των 200 και 215 ευρώ ο τόνος FOB (ανάλογα της ποιότητας) παραδοτέα σε λιµάνι µας. Στη Θεσσαλία οι σπορές πλέον εξελίσσονται σε γοργούς ρυθµούς, ενώ από βδοµάδα εκτιµάται πως και στη Μακεδονία θα ενταθούν.

Όσον αφορά τον καπνό, είναι πλέον θέµα ωρών  να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι µεταποιητικές βιοµηχανίες καπνού, για τη φετινή τους τιµολογιακή πολιτική στην ποικιλία του «Μπασµά» και να «ξεπαγώσουν» τις εµπορικές συναλλαγές που για πρώτη φορά µετά από χρόνια, µέσα Νοεµβρίου, δεν έχουν κάνει «σεφτέ» στη Ροδόπη.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός «EL»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία