Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αύξηση στις εισαγωγές από ΗΠΑ-Βραζιλία βλέπει η Κομισιόν

Αν και διατηρείται ένα πλεόνασμα 2,2 δις στο εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ, οι εξαγωγές αγροτικών εμπορευμάτων σημείωσαν μια μετριοπαθή μείωση σε σχέση με τα επίπεδα που βρίσκονταν το Σεπτέμβριο του 2017, που αναλογεί σε μια μείωση της τάξης του 6%.

silos_wheat

Πέτρος Γκόγκος

127
0

Την ίδια στιγμή, η αξία των εισαγωγών μειώθηκε επίσης οριακά, αν και οι εισαγωγές τόσο από τη Βραζιλία όσο και από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτά είναι τα κύρια ευρήματα της τελευταίας μηνιαίας εμπορικής έκθεσης που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υψηλότερες αυξήσεις στις μηνιαίες εξαγωγικές τιμές (Σεπτέμβριος 2018 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2017) καταγράφηκαν για την Αίγυπτο (αύξηση 61 εκατ. ευρώ), την Αλγερία (34 εκατ. ευρώ) και τη Νότια Κορέα (κέρδος 26 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν σημαντικά (κατά 131 εκατ. ευρώ). Υπήρξαν επίσης μειώσεις στις εξαγωγές προς το Χονγκ Κονγκ (κατά 94 εκατ. Ευρώ) και την Τουρκία, οι οποίες μειώθηκαν κατά 91 εκατ. Ευρώ.

Ανά τομέα, οι εξαγωγές ακατέργαστων δορών και γουνοδερμάτων συνέχισαν να παρουσιάζουν σημαντική πτώση αξίας (77 εκατ. ευρώ). Το σιτάρι παρουσίασε επίσης μειώσεις, κατά 58 εκατ. ευρώ και κατά 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αντίθετα, σημειώθηκε αύξηση των εξαγωγών για τις ζωοτροφές καθώς και για τα παρασκευάσματα λαχανικών, φρούτων και ξηρών καρπών.

Η Βραζιλία σημείωσε άνοδο κατά 166 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2017. Οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ σημείωσαν επίσης αξιοσημείωτη αύξηση κατά 104 εκατ. ευρώ. Παρά ταύτα, σημειώθηκαν σημαντικές μειώσεις στις εξαγωγές από την Παραγουάη (κατά 56 εκατ. ευρώ), την Ινδονησία ( 51 εκατ. ευρώ) και την Κολομβία ( 50 εκατ. ευρώ).

Ανά τομέα, τα σιτηρά, ανέτρεψαν την πτωτική πορεία του προηγούμενου μήνα και σημείωσαν σημαντική αύξηση στις εισαγωγές κατά 224 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία