BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Λιγότερες εξαγωγές σιταριού από Ρωσία το 2019 αναμένει το USDA

Το σιτάρι από τη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας παραμένει το πιο ανταγωνιστικό ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο, με τις εξαγωγές από την Ρωσία να αυξάνονται για την τρέχουσα περίοδο κατά 1,5 εκατ. τόνους, φτάνοντας τους 36,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA).

sitari_site

Πέτρος Γκόγκος

24
0

Στην τελευταία του έκθεση για την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση βασικών αγροτικών προϊόντων, το USDA, υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι εξαγωγείς εκτοπίζονται από τις διεθνείς αγορές, λόγω της μεγάλης ζήτησης για σιτάρι από την Μαύρη Θάλασσα, το οποίο διαπραγματεύεται σε περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές, όμως εκτιμά πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας εμπορικής περιόδου η κατάσταση αυτή θα αντιστραφεί, λόγω της μείωσης των διαθέσιμων προς εξαγωγή αποθεμάτων από την πλευρά της Ρωσίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πάντως, το USDA αλλάζει την εκτίμησή του για την παγκόσμια προσφορά σιταριού, σε σχέση με την έκθεση του Νοεμβρίου, αυξάνοντάς την κατά 0,8 εκατ. τόνους. Η παγκόσμια παραγωγή υπολογίζεται στους 733,41 εκατ. τόνους πάντως, όταν για τον μήνα Νοέμβριο έφτανε στους 733,51 εκατ. τόνους. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η παγκόσμια παραγωγή έφτασε τους 763,06 εκατ. τόνους.

Αύξηση αποτυπώνεται στα τελικά αποθέματα τα οποία από τους 266,71 εκατ. τόνους, αυτόν το μήνα υπολογίζονται στους 268,10 εκατ. τόνους, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μειωμένα, αφού η προηγούμενη εμπορική περίοδο έκλεισε με τελικά αποθέματα κοντά στους 280 εκατ. τόνους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία