BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σε στενό εύρος τιμών η κίνηση των αγροτικών εμπορευμάτων

Με αβέβαιες µακροοικονοµικές συνθήκες µπαίνει το 2019, αφού τα ρίσκα καθοδικής πορείας της παγκόσµιας οικονοµίας είναι περισσότερα από τις προοπτικές ανάπτυξης.

1-sitira

Πέτρος Γκόγκος

22
0

Τα περισσότερα από αυτά συνδέονται µε τις οικονοµικές και πολιτικές πρακτικές στις ΗΠΑ, µε τις ευρωπαϊκές οικονοµικές προβλέψεις να υπογραµµίζουν κατά κύριο λόγο την υπερθέρµανση των δηµοσιονοµικών των ΗΠΑ, γεγονός που θα µπορούσε να οδηγήσει σε µια ταχύτερη του αναµενοµένου σύσφιξη της νοµισµατικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά εµπορεύµατα, η ενέργεια, το διεθνές εµπόριο, οι κινήσεις των ξένων συναλλαγµάτων, τα ακραία καιρικά φαινόµενα αλλά και οι ασθένειες είναι οι παράγοντες που προβάλλονται ως «ρίσκα» από διεθνείς εµπορικούς οίκους για τη σταθερότητα των τιµών των αγροτικών εµπορευµάτων το 2019. «Οι παραγωγοί τροφίµων πρέπει να είναι προετοιµασµένοι για ένα δύσκολο και ανησυχητικό 2019, αφού υπάρχει µεγάλος αριθµός παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση, αν και είναι πιθανό να µην εκδηλωθούν όλα αυτά τα ρίσκα», επισηµαίνει ο Τζάστιν Σέραρντ, αναλυτής και σχεδιαστής στρατηγικών στη Rabobank.

Ψηλά στη λίστα των κινδύνων βρίσκεται η διαµάχη ΗΠΑ-Κίνας  που σηµάδεψε το 2018. Εφόσον, όπως αναµένεται, συνεχιστεί και µέσα στο 2019 η ένταση, τότε το παγκόσµιο εµπόριο και οι ροές που ακολουθεί θα αλλάξουν µια και καλή για αρκετά χρόνια.


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ  στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί από το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2018

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία