BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με µπόνους από την Παναιγιάλειο στα 1,80 ευρώ η λιγοστή φετινή κορινθιακή σταφίδα

Τιµή στα 1,70 ευρώ το κιλό πληρώνει αυτό το διάστηµα η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισµών τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας, ενώ υπάρχει δέσµευση για επιπλέον µπόνους τουλάχιστον 10 λεπτά.

stafida

Χρήστος Διαμαντόπουλος

16
0

Μάλιστα, ο διευθυντής της οργάνωσης µιλά για µια καλή εµπορική χρονιά όσον αφορά και τις τιµές παραγωγού, αλλά επιµένει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας, προκειµένου αυτή να έχει µέλλον. Σηµειωτέον ότι µέχρι στιγµής έχει πουληθεί περίπου το 60% της παραγωγής, ενώ έως το Πάσχα αναµένεται να έχει εξαχθεί και το υπόλοιπο 40%, σύµφωνα µε τον εµπορικό προγραµµατισµό της ΠΕΣ.

«Μια καλή τιµή παραγωγού για να αντιµετωπίζει και το κόστος, θα πρέπει να είναι κοντά στο 1,70 ευρώ το κιλό, δεδοµένου ότι υπάρχει και επιδότηση (συνδεδεµένη ενίσχυση). Η ανώτερη τιµή που δόθηκε πέρυσι ήταν στο 1,40 ευρώ ενώ φέτος η Παναιγιάλειος πληρώνει ήδη 1,70 ευρώ, ενώ προγραµµατίζει να δώσει και συµπληρωµατική τιµή, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι πάνω από 1,80 ευρώ», δηλώνει στην Agrenda ο Μίλτος Σταυρόπουλος. Και προσθέτει ότι «οι ποσότητες που έχουν κρατήσει ακόµα οι παραγωγοί θα απορροφηθούν σε αυτές τις τιµές».

Ο ίδιος εν τω µεταξύ επεσήµανε ότι η σηµαντική αύξηση των τιµών έχει δηµιουργήσει µια αντίδραση στην αγορά, καθώς η κορινθιακή σταφίδα είναι κατά 60% ακριβότερη από την τουρκική σουλτανίνα, ένα οµοειδές και ανταγωνιστικό προϊόν. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα οι βιοµήχανοι στο εξωτερικό να στρέφονται στην τουρκική σουλτανίνα» τόνισε.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία