BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ανησυχεί το διεθνές εμπόριο λαχανικών το ασταθές κλίμα

Η µείωση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των θεµατικών που απασχόλησαν τη Fruit Logistica 2019, όπως και οι περιορισµοί στη χρήση φυτοφαρµάκων, ενώ το Brexit, επικρεµόταν σαν µαύρο σύννεφο πάνω από την έκθεση. Η ερώτηση στα χείλη όλων των εµπορικών επισκεπτών ήταν πόσο «σκληρό» θα είναι και πόση ζηµιά µπορεί να προκαλέσει.

4-Fruit-Logistica

Αλίκη Χουλιάρα

10
0

Σε µια προσπάθεια να συνοψίσει όσα έγιναν στη Fruit Logistica 2019, το freshplaza.com σηµειώνει ότι δύο θεµατικές κυριάρχησαν: η βιωσιµότητα και το Brexit. Μάλιστα, οι συνέπειες του θερµού καλοκαιριού εκτιµάται ότι επηρέασαν τη διάθεση των εµπόρων. Για παράδειγµα, η υπερπροσφορά (surpluses) σταφυλιών στην ευρωπαϊκή αγορά είχε αντίκτυπο στους εµπόρους σε όλο τον κόσµο.

Ένας από τους Βέλγους εκθέτες σχολίασε σχετικά µε τον αριθµό των επισκεπτών ότι ήταν περισσότερο ποιοτικά σηµαντικός απ’ ό,τι αριθµητικά.

Σε ό,τι αφορά τη γαλλική συµµετοχή κάποιοι σηµείωναν ότι ξαναήρθαν σε επαφή µε ήδη υπάρχοντες πελάτες, µε τις εκ των προτέρων προγραµµατισµένες συναντήσεις να πηγαίνουν καλά, ενώ κάποιοι άλλοι παρατήρησαν ότι υπήρχε µια κάποια έλλειψη µελλοντικών συµφωνιών συνεργασίας.

Παρουσιάστηκαν νέες ποικιλίες δαµάσκηνων, όπως η Rougecot της Cot International και η Lovita. Στον χώρο όπου ήταν συγκεντρωµένα τα µηχανήµατα, το MAF RODA µε δύο άξονες για ποικιλίες µεγάλων αχλαδιών τράβηξε την προσοχή, γυρίζοντας το φρούτο χωρίς να το καταστρέφει.

Ανάµεικτες εντυπώσεις µετέφεραν ότι αποκόµισαν και οι πολωνικές συµµετοχές. Λίγες εξαγωγικές εταιρείες είχαν την αίσθηση ότι λιγότεροι επισκέπτες από πέρυσι βρέθηκαν στα σταντ τους ενώ άλλοι δέχθηκαν πολλούς την πρώτη µέρα. Για παράδειγµα, οι τουρκικές και οι µαροκινές εταιρείες ήταν συγκεντρωµένες στην ίδια αίθουσα 1.1. Η εταιρεία Alanar, συνεργαζόµενη µε µία από το Περού φιλοδοξεί να παρέχει σύκα όλο τον χρόνο.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία