BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πιάνει τιµές ενώ ξεµένει από αποθέµατα η µαύρη επιτραπέζια ελιά Αµφίσσης

Με αποθέµατα που θα διαρκέσουν στην καλύτερη περίπτωση µέχρι το τέλος της άνοιξης, ενώ τα προηγούµενα χρόνια έφταναν µέχρι και τον Οκτώβριο συνεχίζεται µε το σταγονόµετρο η εµπορία της επιτραπέζιας ελιάς Αµφίσσης.

35

Χρήστος Διαμαντόπουλος

12
0

Η µείωση που αποδίδεται καθαρά στις αυξηµένες δακοπροσβολές της καλλιεργητικής περιόδου που προηγήθηκε, αλλά και στις ζηµιές από το γλοιοσπόριο, έδωσαν σύµφωνα µε τους εµπόρους και τους παραγωγούς ώθηση στις τιµές οι οποίες από τη συγκοµιδή κιόλας (Οκτώβριο µε ∆εκέµβριο) σηµείωσαν αύξηση έως και 20% - 30% σε σχέση µε πέρυσι. Συγκεκριµένα την περίοδο εκείνη, οι τιµές κυµάνθηκαν στα 80 λεπτά το κιλό (τα 300 τεµάχια) και ως 1,80 ευρώ το κιλό (100-120 τεµάχια), ενώ το 2018 αντίστοιχα οι τιµές παραγωγού στα 300 τεµάχια δεν ξεπερνούσαν τα 55 λεπτά, ενώ στην κατηγορία των 120 τεµαχίων τα 1,25 ευρώ. Σήµερα, τέσσερις µήνες µετά, δεδοµένης της έλλειψης αποθεµάτων πραγµατοποιούνται πράξεις στα 1,50 µε 2 ευρώ, ανάλογα µε την ποιότητα.

Ωστόσο σύµφωνα µε όσα αναφέρουν στην Agrenda εκπρόσωποι συνεταιρισµών που ασχολούνται µε τη συγκέντρωση και την εµπορία της συγκεκριµένης ποικιλίας, όπως ο Γιάννης ∆ιανελλάκης του ΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων,θα πρέπει οι πωλήσεις προς τους πελάτες να γίνονται σταδιακά προκειµένου να µπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους το µεγαλύτερο δυνατό διάστηµα, αφού αν ξεµείνουν εντελώς από τελικό προϊόν υπάρχει ζωηρός ο κίνδυνος να χαθούν αγορές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία