BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Το ακριβό ρούβλι έφερε ανάκαμψη στο ευρωπαϊκό σιτάρι

Παρόλο που ο συνολικός όγκος εξαγωγών σιταριού της ΕΕ παραμένει μικρότερος από την προηγούμενη περίοδο εμπορίας, ο ρυθμός επιταχύνθηκε λόγω των υψηλότερων τιμών της Ρωσίας (άνοδος στο ρούβλι έναντι δολαρίου, όπως είχε αναφερθεί σε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Agrenda) και των δημοπρασιών από μια σειρά χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

1200px-AMAnderson

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

19
0

Οι εξαγωγές σιταριού της ΕΕ ανήλθαν σε 16,1 εκατομμύρια τόνους από 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή, μειωμένες κατά 1,47% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά σιτηρών. Πριν από τέσσερις εβδομάδες, οι εξαγωγές της ΕΕ ήταν μειωμένες κατά 7,32% ετησίως, αλλά χώρες όπως η Αλγερία άλλαξαν την κατάσταση καθώς θεωρείται πως εξελίχθηκαν σε «βαρείς» αγοραστές γαλλικού σιταριού.

Η Αλγερία έκλεισε 540.000 τόνους σιτάρι την Πέμπτη, άλλες 120.000 τόνους στις 3 Απριλίου και 600.000 τόνους στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το spglobal.com, σημειώνοντας ότι οι παραγγελίες αφορούσαν σιτάρι είτε από γαλλική είτε από αμερικανική προέλευση Αλγερία κατέγραψε εισαγωγή 4.4 εκατομμύρια τόνους σιταριού της ΕΕ μέχρι στιγμής αυτή την περίοδο εμπορίας, αυξημένη κατά 27,6% ετησίως.

Η ΕΕ προβλέπει συνολικά 19 εκατομμύρια τόνους εξαγωγών σιταριού μέχρι το τέλος της περιόδου εμπορίας, ενώ κατά την περίοδο εμπορίας 2019-2020, προβλέπει ότι οι εξαγωγές σιταριού της θα ανέλθουν σε 25,5 εκατομμύρια τόνους λόγω της μεγαλύτερης έκτασης φύτευσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία