BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ανακάμπτει η παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού στη Γερμανία

Αύξηση στη φετινή παραγωγή της Γερμανίας αναμένεται. Η παραγωγή σιταριού το 2019 θα σημειώσει άνοδο 20,6% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 24,44 εκατ. τόνους, με αυξανόμενες προσδοκίες για πλήρη ανάκαμψη μετά τη μειωμένη συγκομιδή λόγω ξηρασίας του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας (DRV).

600-03787186en_Masterfile

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

342
0

Η γερμανική αγροτική παραγωγή το 2018 υπέστη τεράστιες ζημιές από ξηρασία και καύσωνα που έπληξε μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης. Η παραγωγή καλαμποκιού θα αυξηθεί κατά 28,0% από την περσινή παραγωγή που υπέστη ζημίες από τον καύσωνα, σε 4,28 εκατ. τόνους.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Γαλλία και για τα περισσότερα χρόνια ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιοκράμβης της ΕΕ, ο κύριος παραγωγός της Ευρώπης βρώσιμων ελαίων και βιοντίζελ. Η χειμωνιάτικη συγκομιδή κραμβελαίου της Γερμανίας το 2019 θα μειωθεί κατά 11,6% σε ετήσια βάση σε 3,24 εκατομμύρια τόνους μετά από μειωμένες σπορές, δήλωσε η ένωση στη δεύτερη πρόβλεψη για τη συγκομιδή.

Ο ήπιος χειμώνας και η ζεστή αρχή της άνοιξης βοήθησαν τις καλλιέργειες σιταριού μετά και από την επέκταση της έκτασης που σπάρθηκε, ανέφερε η ένωση. Ωστόσο, αφού ο καιρός έγινε πιο ψυχρός τον Απρίλιο, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε. Η ανάπτυξη των σιτηρών ήταν τρεις εβδομάδες πρωιμότερη από την κανονική τον Μάρτιο, αλλά το προβάδισμα γενικά χάθηκε. Τα γερμανικά σιτηρά και η ελαιοκράμβη χρειάζονται επειγόντως περισσότερη βροχή σε ορισμένες περιοχές, ειδικά στο βορρά και βορειοανατολικά, ανέφερε η ένωση.

Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της ξηρασίας του παρελθόντος έτους με λιγότερες υπεδάφιες πηγές νερού από το συνηθισμένο. Ο ξηρός καιρός του φθινοπώρου παρεμπόδισε επίσης σημαντικό όγκο σχεδιαζόμενων σπορών ελαιοκράμβης. Αλλά ο κραμβόσπορος αναπτύχθηκε γενικά καλά στον ζεστό χειμώνα και έχει αρχίσει να ανθίζει.

Αν και η αύξηση της παραγωγής είναι θετική, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αντισταθμιστεί η τεράστια μείωση κατά 25,1% της καλλιεργούμενης έκτασης ελαιοκράμβης.

Η καλλιέργεια του χειμερινού κριθαριού, που χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τη διατροφή των ζώων, θα αυξήσει κατά 34,6% την παραγωγή της σε σχέση με το περασμένο έτος σε 9,92 εκατομμύρια τόνους, ανέφερε η ένωση.

Η γερμανική σπορά ανοιξιάτικων σιτηρών ολοκληρώνεται γενικά μετά από θερμό καιρό, επιτρέποντας την πρωίμηση, εκτός από το καλαμπόκι, για το οποίο η σπορά αναμένεται να ενταθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του Απριλίου.

Η καλλιέργεια εαρινού κριθαριού, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή βύνης και μπύρας, αναμένεται να μειωθεί κατά 5,1% σε ετήσια βάση, στα 2,09 εκατομμύρια τόνους, εν μέρει επειδή ο ήπιος χειμώνας μείωσε την ανάγκη επανασποράς με κριθάρι αγροτεμαχίων που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία